luni, 23 martie 2009

Musaca picanta

Una dintre mancarurile preferate este musacaua. Nu-mi place sa o fac in cantitati mari, ci doar cate o portie de caciula. Si asta pentru a fi gustoasa. Daca o reincalzesti, isi "pierde" din farmec si savoare.

Am mai multe tipuri de musaca, in functie de gusturi si de chef. De data aceasta am facut una picanta.

Ai nevoie de:
- o ceapa medie taiata marunt;
- carne tocata de vita;
- 2 oua;
- 2-3 cartofi "normali";
- sos de tomate si condimente picante/ sau un sos "de-a gata picant".

Carnea tocata o amesteci cu sare, putin piper, busuioc sau cimbru (dupa gust), apoi adaugi cele doua oua si ceapa. Omogenizezi totul.


Intr-un vas de iena pui un strat de cartofi, apoi carnea si apoi alt strat de cartofi. Nu taia foarte groase feliile de cartofi. Ele trebuie sa fie de aproximativ 1 cm, maxim 1 cm jumatate.


Lasi toata compozitia la cuptor pentru 30-40 min (la 200 de grade) pana cand se rumenesc putin cartofii. Daca ii incerci cu furculita si acestia sunt moi, scoti vasul si pui deasupra un strat serios de sos de tomate picant (il poti face si tu folosind sos de rosii cu piper si boia iute).


Apoi mai lasi tot vasul pentru inca vreo 10 minute la cuptor.

Se serveste calda cu garnitura de muraturi acrrrrrrre!

Pofta buna!

7 comentarii:

Anonim spunea...

gand la gand , cata!azi ma gandeam la musaca sa fac si eu una!retzeta ta o iau si promit ca-mi iese this time, doar ca n-am s-o fac foarte picanta sa poata manca si luca.

APRIL spunea...

Si eu sunt fan musaca.Dar eu o fac cu muuuulte legume si cu cascaval ras deasupra.Iese o bunatate si tot cate o portie de caciula.Si a ta imi face cu ochiul...mmmm,putin iute asa...

Anonim spunea...

In sfarsit o retzeta scrisa cum imi place mie,pentru doar doua portii.Am s-o fac negresit.Multumesc!

Medeea76 spunea...

Buuun!!! Cata, ma omori!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Lumi - Suuuper! Pai, pentru Luca poti folosi doar sos dulce pe o parte si picant pe cealalta, pentru voi... Si lui ii place musacaua?

@ April - Yamiiii... Suna super interesant cu cascaval. N-am mai facut asa. Merci pentru idee! ;)

@ Viorica - M-am gandit ca iti va face cu ochiul! Sa-mi spui cum ti-a iesit.

@ Cris - Hehehehe, alt fan musaca!!! ;)

Anonim spunea...

am facut-o cu mici modificari,cu ceapa si carnea putzin calite inainte,dupa care toata compozitzia(cartofii si carnea) am acoperit-o cu o "supa" facuta din apa si vegetasa fiu sigura ca nu ies cartofii uscatzi sau nefiertzi.tocmai am bagat-o la cuptor si va iesi o bunatate!merci mult pentru idee!
deseara tony va avea surpriza, fiindca aici musacaua traditzionala se face cu vinete si beshamel, nu cu cartofi si bulion.
a,si e picanta!nu foarte ,dar for everybony;-)

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Lumi - Yeees! Sa aveti pofta cu mic, cu mare si sa savurati fiecare bucatica din musacaua aia! :)