miercuri, 11 martie 2009

Doamnelor? Poftiti la show!

Am revenit la FIMO si asta pentru ca aveam in cap un mic proiect: un omulet brosa. Ca atare, mi-am luat cutia cu FIMO si m-am apucat de treaba. La final, a iesit un prezentator simpatic de show-uri!

Ai nevoie de:

- pasta FIMO (rozalie, neagra, rosie si alba);
- un stras;
- un dispozitiv de brosa.


Sa incepem cu capul... Si la propriu, si la figurat! Ia o bucatica de FIMO rozalie si fa o biluta, putin tuguiata pe care sa o modelezi astfel incat, la final, sa arate ca un capsor.

Mai fa trei bilute mici pe care sa le repartizezi ca urechi si nas. Cu un obiect ascutit fa niste gaurele in ele (vezi in poza cum!). Apoi, ia putina pasta FIMO neagra si fa doua bilute mici-mici de tot. Acestea vor fi ochii. Nu-ti mai ramane decat sa-i pui la locul lor... :)

Tot din pasta neagra, fa doua mustati, iar din FIMO rosu, o biluta mica (gura).

Ca totul sa fie perfect, tranteste-i in cap si o palariuta.

Corpul... O bila alungita, doua bilute turtite (picioarele), doua bucatele sub forma de lamele (hainuta cu guler). Apoi, din FIMO rozaliu, doua bilute (mainile) pe care marchezi degetele. Dintr-un "serpisor" de FIMO negru, faci un baston. Din alta bucatita de FIMO alb, fa un papion pe care fixeaza strasul. Le asamblezi pe toate si gata...

Ultimul pas: montarea dispozitivului de brosa. Ai grija cand il pui ca sa nu storcesti omuletul. Hahahaha!


Dupa toata aventura aceasta, trimite-l pentru maxim 5 minute in cuptorul incins la 200 de grade. Gata, suntem pregatiti de show!

14 comentarii:

Anonim spunea...

superba "scultptura " ta!sa mai faci ca ne inveselesti de primavara ( e ca un martisor,cred)!

Anonim spunea...

eu cred, ca tu faci ce faci si ne dovedesti, exact in clipa in care am exclamat, formidabil, te-ai intrecut pe tine, ca mai ai o rezerva inepuizabila de idei! cea de azi formidabila, am ris si m-am umplut de admiratie. Parca ai avea o cutiutza fermecata, din care scoti mereu cite ceva nou! are si un nume omuletzul tau? poate iti dau idei de nume cititorii blogului!primul nume, care mi-a venit in minte e Nae! poate si de unde tati la vremea lui era cel mai mare prezentator de spectacole , cunoscut sub numele , pe care si l-a dat singur, Nae de la tramvaie!erau spectacole la clubul celei mai mari intreprinderi din Timisoara si de fiecare data cu sali pline!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Lumi - Merci mult Lumi. L-am dat deja pe post de martisor, dar mi-a placut atat de mult incat am sa-i fac un frate geaman! :)

@ Vergi - Nea Nae al meu e tare sic. Ai vazut ca are si baston, mon chere? Hihihi. Nu stiam ca Tati a prezentat spectacole. Cred ca a trait intr-o perioada formidabila in care mi-ar fi placut si mie sa fiu. Anii aceia au un parfum aparte. De aici si Nae al meu... L-am scos asa, din lumea lui Caragiale.

Anonim spunea...

O idee:fa-i si o co-prezentatoare la fel de nostima.Nasha ti-ai gasit,asa ca mai ramane de vazut,ce post de televiziune ii solicita,fiindca ar face o mare audienta.Fara gluma!

Anonim spunea...

si inca cum le prezenta!!! avea in anii aia, in care clasa muncitoare umbla cu sapca si haina, costumul lui de mire bleumarin cu dungulite albe, camasa alba, cravata , era frumos ca un actor de cinema. Si fermecator si spontan, cum era de fapt si in realitate! spectacolele mixte cu muzica, dans popular, poezii , momente vesele aveau mare priza la public. Asta cind nu se jucau piese de teatru, una " Floricica purpurie"( in care tati avea rol principal ) s-a jucat si pe scena teatrului din timisoara.

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Viorica - Nea Nae iti multumeste pentru faptul ca-l gasesti dragut. ;) Promite ca va face show!

@ Vergi - Minunate vremuri. Asa cum i-am zis si Luminitei la ea pe blog, atunci cand a descris casa de la Timisoara, am senzatia ca vorbiti despre un film alb-negru care acum se proiecteaza in sepia si cu multe franturi. Un vis...

Medeea76 spunea...

Nae, tare haios mai esti! Cata, ti-am zis eu, trebuie sa te apuci de martisoare. La anul stiu de unde cumparam!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Cris - Hehehehe, doar in serie limitata si cu circuit inchis! ;)
Ai sa razi, dar am vandut intr-un an martisoare. A long time ago... Eram in clasa a IX-a, primul an de liceu. Am facut niste martisoare migaloase pe care le-am dus la un boutique din apropierea liceului. Am ramas uimita cand, in numai 2 zile, se vandusera toate. Nu erau multe... doar 50.

Unknown spunea...

Frumos "bros" facut de tine...talent nu alta!! Dar...platilina Teei e super tare!!! tu nu faci dinozauri cu tzepi :))

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Meri - Mercic, mercic. Daaaaa, am vazut. Am deja concurenta... Hihihihihi!

oceania spunea...

incredibil ce-a iesit:). ai talent, ce mai...

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Oceania - Ei, multumesc mult de tot. M-am jucat si eu putin cu "plastilina"... Am cateva proiecte mai "grandioase", dar toate la timpul lor. Te mai astept! ;)

Anonim spunea...

este foarte frumos!(scuze ca dau tarziu dar nu prea inru)

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Iza - Iti place nea Nae? Hihihihi, mercic!