sâmbătă, 29 martie 2008

Mic dejun


De data aceasta propun o reteta extrem de usor si rapid de facut care poate deveni un mic dejun excelent.
INGREDIENTE:
- ciupercute (cam 2 bucati pentru o felie de paine);
- doua fire de ceapa verde;
- cascaval;
- paine feliata (eu o prefer pe cea cu seminte);
- condimente.
1. Se taie ciupercutele feliute. Grosimea acestora trebuie sa fie medie astfel incat la calit sa nu se subtieze prea mult, dar nici sa nu se patrunda in totalitate. Si ceapa se taie in rondele, iar cascavalul se da pe razatoarea cea mare.





2. Pe un foc mic, in putin ulei, se pun la calit ciupercutele. Dupa aproximativ 2 minute se toarna putina apa si se amesteca bine. Se pune un capac si se lasa 5 min pana cand toate ciupercutele devin maronii. Dupa aceea, ciupercutele se scot si se proportioneaza in functie de numarul de felii dorite. Se stropesc cu putina zeama de lamaie.




3. Ceapa si cascavalul se amesteca uniform.




4. Feliile de paine se ung cu putin unt sau margarina.


5. Se pun ciupercutele pe felii si se condimenteaza dupa gust. Eu folosesc un amestec special italienesc (de, originile isi spun cuvantul). Apoi se pune amestecul de cascaval si ceapa.




6. Feliile de paine se pun pe o bucata de hartie de copt si se tin la cuptor aproximativ 10 minute. Daca le doresti mai rumenite, le poti lasa mai mult pana cand cascavalul capata o crusta aramie.


POFTA BUNA!



Blogul s-a mutat aici!
Acest articol poate fi citit si aici.

5 comentarii:

Sebastian spunea...

Ca beneficiar al acestui mic dejun, credeti-ma pe cuvant, a fost delicios!!!

Mihai spunea...

Mmmm, liab-liab cum zicea Sebi cand era mic... Mi-ati facut pofta de papa bun... :) Sa fie intr-un ceas bun proiectul cu blogul asta! Succes! Hei!

genius spunea...

„Blogul este o oglindă profesională, pentru că reflectă imaginea candidatului din punct de vedere al abilităţilor, cunoştinţelor, părerilor, ideilor şi mai ales soluţiilor pe care el le propune sau le dezbate public împreună cu alţi profesionişti în domeniu. Un blog nu prezintă candidatul doar din punct de vedere al aspectului profesional, ci şi personal, comportamental sau al caracterului.“



chmm, nu am spus eu, dar m-am gandit ca se potriveste (continuarea era: "mai spune Cătălina Cochinescu", EVZ,11.02.08) :)

si acu ceva inteligent de moi part: uimeste-ne si oftica-ne!

Spor la treaba!

luminitza spunea...

haha-te-am prins cu retzete pe blog!sounds familiar;-)

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Sebi - Mai vrei?
@ Mihai - e usor de facut. Acum ca stii si cum... Spor la gatit!
@ Genius - Acolo vorbeam despre blogul profesionist care se deosebeste de cel de hobby (ca cel de fata)... :)
@ Lumi - Ups, m-ai prins! :P