marți, 1 aprilie 2008

Cercelusi jucausi

Sunt extrem de usor de facut si mie modul lor de "preparare" acesta imi aminteste de perioada copilariei, atunci cand faceam figurine din plastelina. Cam asa se fac si ei, numai ca se foloseste o pasta speciala de modelaj pe care o puteti gasi in magazinele de specialitate (cele de hobbyuri).


INGREDIENTE:
- pasta FIMO
- bete metalice
- tortite de cercei


1. Taie doua bucatele din pasta si fa in palme doua bilute egale. Apoi, cu ajutorul unui obiect sub forma unui facalet intande uniform bilutele, precum foile de placinta. Vezi sa nu fie nici prea groasa, dar nici prea subtire (aproximativ 2 mm).2. Foloseste o forma circulara pentru a defini baza cercelului. Eu am apelat la cutiuta de lumanare. E usor de folosit si taie foarte bine pasta.


3. Repeta operatiunea cu bilutele folosind alta culoare de pasta. Numai ca de data aceasta, bilutele trebuie sa fie din ce in ce mai mici ca volum. Pentru cerculetele mai mici nu vei mai folosi o forma, ci pur si simplu, va trebui sa apesi cu atentie cu degetul pe bilute pana cand acestea prind forma dorita si mai ales grosimea ideala. Daca nu iese perfecta o poti "modela" cu degetele.


4. Ia toate cerculetele facute si suprapune-le in cercuri concentrice. Apasa un pic pe ele astfel incat sa se lipeasca. Nu exagera pentru ca risti sa le strici.5. Cu ajutorul tortitei metalice da o gaurica in cercul cel mare. Prin aceasta se face prinderea de cercel.6. Din pasta mai trebuie sa faci inca 4 bilute (marimi egale sau diferite, cum vrei tu) pe care sa le strapungi gu tortita metalica. Ele urmeaza sa fie insirate pe aceasta. Ai grija ca atunci cand le gauresti sa nu le deformezi.

7. Ia toate formele obtinute, pune-le pe o bucata de hartie de copt si introdu-le in cuptor pe treapta 1 timp de 25-30 min. Nu le lasa mai mult pentru ca se strica pasta si culorile se altereaza. Dupa ce s-au "copt" bine scoate-le la aer liber pentru inca 5 min. Ai sa constati ca ele s-au intarit foarte tare si ca au devenit extrem de usoare. Nu-ti mai ramane decat sa asamblezi cercelul si sa-l scoti la plimbare.
Blogul s-a mutat aici!
Acest articol poate fi citit si aici.

Niciun comentariu: