joi, 27 martie 2008

Happy brooch!

Vioaie, animata si super cool, o brosa poate schimba total look-ul unei genti, unei bluze sau a pantalonilor! Si cand te gandesti ca tocmai din mainile tale a iesit o astfel de bijuterie, efectul gleam e si mai puternic!

Din mici resturi de material poate iesi in mai putin de 20 minute o super cool brosa care, cu sigurata, va fura ochii si interesul prietenelor tale. Si de ce sa nu profiti de un astfel de avantaj? Hai, apuca-te de treaba!


Ingrediente:

  1. mici bucatele de material, resturi de carpe ramase dupa o alta „interventie” DIYS;
  2. o bobina de ata groasa colorata;
  3. un nasture normal;
  4. un ac de siguranta ceva mai rezistent;
  5. lipici pentru materiale (optional).

1. Pe bucatica de blug deseneaza pe dosul materialului, cu ajutorul unui creion normal sau de croitorie, modelul. Noi am optat pentru varianta floricica. Dupa ce desenul e gata decupeaza cu atentie modelul dorit. 2. Aplica floricica pe un alt material de alta culoare (sa fi atenta ca modelul tau sa fie cu fata materialului in sus). Deseneaza apoi conturul acesteia numa ca un pic mai mare. Decupeaza si floricica numarul doi si aseaj-o sub cea de bluji.

3. Ia o bucatica mica de material care sa fie un pic mai maricica decat nasturelul. Pune nasturele peste ea si coase-l in mijlocul floricelei folosind ata groasa si colorata. Coase un model haios pe petalele floricelei. &n acest fel te asiguri ca aceasta nu se desface si in plus oferi un farmec aparte viitoare tale brose.

4. A sosit momentul final in care va trebui sa prinzi acul de siguranta pe spatele brosei. Cu ajutorul unei bucatele de material identic cu cel din care ai facut floarea din background, prinde acul de siguranta. Aceasta bucatica de materioal o poti coase sau lipi cu ajutorul unui adeziv textil. Fi atenta sa fixezi acul astfel incat corpul sau sa fie pe material iar acul mobil in exterior. Gata! E timpul sa scoti brosa la plimbare!

TIMP DE LUCRU: 20-30 min







Blogul s-a mutat aici!
Acest articol poate fi citit si aici.

Niciun comentariu: