miercuri, 26 martie 2008

Geanta îmbulinatã


E un nou trend şi de ce tocmai tu sã nu fi pe val? Ai vãzut probabil cã multe case de modã se „laudã” cu astfel de creaţii. Simpatice, jucãuşe, tentante, accesibile, îmbulinate. Nu ai nevoie decât de puţin timp liber, câteva materiale şi gata... te poţi lãuda cu o geantã super hot!

INGREDIENTE:
- o geanta mai veche sau una nouã gen traistã (preferabil albã);
- un numãr impresionant de nasturi coloraţi cu douã gãurele (ideal ar fi sã fie acelaşi model, dar nu se supãrã nimeni dacã faci o „salatã” – 0,1 – 0,2 RON/buc);
- o punguliţã cu mãrgeluţe gen perluţã aurii (2,5 – 3 RON/buc);
- aţã rezistentã şi un ac.



TIMP DE LUCRU:
30-40 min

Paşi:

1. Asigurã-te cã geanta e curatã şi gata pregãtitã pentru a deveni vedetã. Dacã ai posibilitatea, desfã un pic cãptuşala internã şi prin gãurica rezultatã va trebui sã coşi. Ideea e sã nu coşi peste aceasta cãptuşalã pentru cã atunci când vei deschide geantã vei da de un „pãienjeniş” de aţe. Atunci când începi sã coşi nãstureii va trebui mai întâi sã treci aţa printr-o gãuricã şi apoi sã înşiri o perluţã. Urmãtorul pas este sã treci firul prin cealaltã gãuricã a nasturelui. Astfel perluţ va fi centratã chiar pe mijlocul nãsturelului.
2. Pentru a te asigura cã faci o cusãturã temeinicã poţi prinde nasturele printr-un nod şmecheresc. Imediat dupã ce ai cusut (clasic) nasturele, pentru cã ai trecut doar o datã cu aţa prin el, va trebui sã scoţi aţa pe sub nasture. Faci o bluclã prin care treci iar aţa si faci astfel un nod. Apoi revi cu acul pe spatele genţii.
3. Când coşi nasturii, pentru a realiza un model frumos va trebui sã adaugi nasturii în şir, unul dupã altul. Mare atenţie la modul în care combini nasturii ca sã nu creezi „pete” de culoare. Şi dupã ce toţi nasturii sunt la locul lor, recoase cãptuşala şi umple geanta cu „necesitaţi” şi fuga în oraş cu ea!

Blogul s-a mutat aici!
Acest articol poate fi citit si aici.

4 comentarii:

Anonim spunea...

asta e mai pentru la vara?sau sa te scoata din astenia de primavara?e happy anyway!
pe cand o colectie personala de gentzi?

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Lumi - Nu m-am gandit niciodata la o astfel de colectie, insa am cateva genti deja facute si de care-s tare mandra. Cand voi strange un numar mai mare, poate ca am sa demarez acest proiect. Ma ajuti?

Anonim spunea...

sgur!sigur!ta asteptam pe pirate!cu un text de prezentare!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Lumi - Mmmmm... Hai ca ma gandesc!