vineri, 28 martie 2008

Eşarfã şic

Primãvara a sosit şi pentru cã se poartã foarte mult eşarfele, şalurile şi fularele ne-am gândit sã transformãm un şal arãbesc simplu în unul demn de prezentãrile de modã de la Paris. În doi timp şi trei mişcãri poţi transforma cea mai banalã eşarfã într-o adevãratã vedetã! Eu am folosit ideea pe douã eşarfe diferite.


Materiale:
o eşarfã veche sau nouã (15-25 RON);
lãnţişoare finuţe (2-3 RON/m) – le gãseşti la mercerii;
paiete mari (2-2,5 RON/punguţa);
ineluşe metalice (2-3 RON/punguţa);
bãnuţi (3-3,5 RON/punguţa).


Paşi:

1. Dupã ce ai cãlcat bine eşarfa va trebui sã te hotãrãşti cât de des vei prinde franjurile din lãnţişoare. Calculeazã bine distanţa (sã fie aceeaşi de la un capãt la altul al eşarfei) şi apoi, cu ajutorul unui obiect ascuţit (o foarfecã, de exemplu) fã câteva gaurele în eşarfã. Ai mare grijã sã nu tai sau rupi eşarfa, ci va trebui doar sã lãrgeşti ţesãtura în acel loc.
2. Ia lãnţişoarele şi segmenteazã-le în bucãţi egale (dacã nu vrei sã fie simetrice le poţi rupe dimensiuni diferite). Introdu un capãt al lãnţişorului prin gãurica abia fãcutã în eşarfã. Capãtul acestuia prinde-l de lanţ astfel încât lanţişorul sã nu se desprindã.
3. Celalalt capãt al lanţului, rãmas liber, va fi prins cu ajurorul unor ineluţe de paiete şi bãnuţi. Pe suprafaţa unei paiete mari, poţi pune un bãnuţ care, în acest fel, va ieşi în evidenţa.
4. Atunci când stabileşti mãrinea lanţişoarelor ţine cont de faptul cã atunci când porţi şalul ele se pot încurca. În loc de lãnţişoare poţi folosi şnururi sau poţi croşeta tu franjuri.

TIMP DE LUCRU: 40-60 min




Blogul s-a mutat aici!
Acest articol poate fi citit si aici.

5 comentarii:

Anonim spunea...

mie mi-ar placea o salba!la asta m-a dus cu gandul esarfa ta!

Katja - stapana de Athos spunea...

@Lumi - Asa e! O combinatie intre stilul arabesc si cel tiganesc. E un trend care e des intalnit in creatiile de anul acesta.

Anonim spunea...

De unde ai luat esarfa din prima imagine? :D

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Andreea - Din piata Armeneasca, de la un magazin cu articole indiene (!!!).

Costum Oriental spunea...

am si eu o intrebare de unde ai luat banutii aceia ca am cautat de nu mai stiu de mine iti las un id de mess danakiss20 astept raspuns.ms si apropo e superba esrfa dupa modificare