marți, 25 martie 2008

Colier din piele



Te gândeşti cã ar trebui sã gãseşti ceva special pentru prietena ta?Eu îţi vin în ajutor şi îţi propun un colier atrãgãtor care poate fi fãcut de tine foarte repede şi extrem de uşor.

Pentru a face un astfel de colier cool ai nevoie de câteva bucãţele de piele (sau imitaţie) pe care fie le cumperi de la magazinele de specialitate, fie faci rost de ele din genţi, curele, haine de piele vechi. Un strop de imaginaţie şi gata, poţi face cel mai frumos cadou cuiva drag.

Materiale:

- bucãţi de piele sau imitaţie;
- o papiota de aţã rezistentã (1,5-2 RON/buc);
- un ac gros.




TIMP DE LUCRU: 40-60 min

Paşi:

1. Alege culorile pe care le vei folosi şi taie din bucãţile de material pe care le ai fâşii late de 4 şi de 6 cm. Lãţimea trebuie sã fie de 15-18 cm. Pentru a tãia perfect fâşiile şi pentru a nu avea un capãt mai mare şi altul mai mic, foloseşte o riglã şi un creion. Taie apoi dupã linia stabilitã.


2. Dupã ce ai obţinut mai multe bucãţele dreptunghiulare, va trebui sã iei fiecare fâşie şi sã coşi capetele înguste ale acesteia. Dacã foloseşti piele naturalã, operaţiunea va fi destul de greoaie din cauza faptului cã acul nu intrã prin piele prea uşor. Dacã materialul este imitatie de piele, nu vei întâmpina aceastã problemã.


3. Ai fãcut acum mai multe „tubuleţe”. Urmãtoarea mişcare constã în însãilarea capetelor. Atenţie! Va trebui sã faci un însãilat special: un pas sã fie mic, altul de 2-3 ori mai mare. În acest fel vei obţine nişte încreţituri puternice. Dacã distanţa dintre paşi nu este foarte mare, vei face o „floricicã” foarte creaţã, care nu va arãta estetic.


4. Pe un şirag din piele aşeasã floricelele dupã un model (îl poţi copia pe cel propus de mine sau îl poţi concepe şi singuricã). Cu ajutorul aţei groase va trebui sã prinzi floricelele. Sfat: coase şnurul pe toatã suprafaţa floricelelor, nu numai într-un punct. Astfel colierul tãu va fi mult mai rezistent. Şi pentru a avea un aspect unitar, prinde si floricelele între ele, în acele puncte în care ele sunt tangente.






Blogul s-a mutat aici!
Acest articol poate fi citit si aici.

2 comentarii:

Anonim spunea...

foarte ingenioase globuletzele astea decorative.mult succes in munca meticuloasa in care te-ai angajat si aplauze pt faptul ca esti altruista, nu tii doar pentru tine secretul fabricatziei...

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Lumi - Merci mult de tot!