joi, 14 mai 2009

Peste la cuptor cu ciuperci si lime


Mmm, suna bine si e si tare gustos. Va propun acum o reteta de peste care se face repede, nu necesita prea mult efort si care cucereste iremediabil.

Ai nevoie de:
- file de peste fara oase (eu folosesc cod sau pangasius);
- ciuperci (mixt de ciuperci);
- lime (1 sau doua);
- ceapa verde (o legatura);
- condimente si ulei de masline.

Fileul de peste se tapeteaza cu condimente si se aseaza intr-un vas de iena. Se stropeste cu ulei de masline si zeama stoarsa de la o lamaie. Se "impaneaza" cu ciuperci si cu ceapa verde taiata marunt. Apoi se orneaza cu feliute de lime.

Totul se introduce la cuptor pana cand pestele devine fraged si ciupercile aramii.


Pofta buna!

6 comentarii:

luminitza spunea...

arata bineee!i-am dat si lu' cris o retzeta asemanatoare la postul ei cu "libaneze".diferentza e ca se pune si un sos de iaurt si vin alb, peste pestele alb cu ciuperci&cartofi;-)

Katja - stapana de Athos spunea...

@Lumi - Suna foarte bine si cu sosul de iaurt si vin. Numai ca eu adaptez retetele astfel incat sa-i placa si lui Sebi. Si cum vinul pus in mancare nu e pe gustul lui... :)

luminitza spunea...

nici eu nu pun vin ca luca n-are voie, dar retzeta libaneza asa este (nu stiam ca retzeta ta e una adaptata,credeam ca e cea originala,dar vorba aia, clientul nostru, stapanul nostru;-).

vergi spunea...

multam de reteta, eu nu maninc peste dar acum am doi in casa, care maninca cu multa placere! asa ca o sa o facem, mai precis, cred ca o va face viorica, avem pangasius!! restul gasim!

Katja - stapana de Athos spunea...

@Lumi - Te cred si asa e si normal... Apropo, ii place lui Luca pestele?

@Vergi - Stiu ca Vio s-a indragostit de pangasius acum ceva timp cand a fost pe la voi. Asa ca sunt sigura ca reteta asta o sa-i placa! :D Sa-mi spuneti cum a fost!

Luminitza spunea...

pestele?la nebunie!cand fug de-acasa sa-mi fac de cap la shopping si-mi las baietzii acasa, pestele pané cu orez si brocoli e retzeta clasica cu care-l rasfatza tony!baga-n el ca spart':-)