De data aceasta am doar reteta simpla, fara poze intermediare. Mi-a venit ideea de a pune preparatul acesta pe blog dupa ce, deja, era in farfurie.
Ai nevoie de carne de pui (eu prefer pulpele, dar poti folosi si piept, numai ca-i mai atos) pe care o tai in feliute. Iei o ceapa micuta si o toci marunt. In ulei de masline (nu mult, cam 1-2 lingurite) calesti putin ceapa, pana cand aceasta devine sticloasa. Apoi adaugi puiul pe care l-ai condimentat in prealabil. Lasa sa stea puiul in tigaie pana cand se albeste pe toate partile. Dupa aceea pui putina apa, un surplus de sare (dupa gust), pui capacul si lasi vreo 10 minute sa "fiarba" la foc mic. Nu pune foarte multa apa, pentru ca lasa si carnea destula. Dupa aceea, adaugi in tigaie caju-ul si varza de bruxelles/broccoli si mai lasi inca 10-15 minute pana cand se patrund si acestea. Eu am folosit legumele congelate, dar daca le ai proaspate, va trebui sa-le fierbi inainte. Pentru un surplus de aroma dulceaga, am adaugat si o jumatate de capia taiat in cubulete mici. Daca vrei, poti face un sos alb de smantana sau unul de tomate.
In toate cele trei variante (simplu, alb sau rosu) e tare gustos si aromat acest preparat care se face foarte repede!
Pofta buna!
P.S. Am pus o poza cu caju pentru Vergi!
10 comentarii:
o idee buna, ma bucur de ea, ptc. noi mai nou mincam doar carne de pasare, colesterolul saracu!!!! si deja nu mai stiu, ce sa fac din atitia pui! acuma stiu inca un fel!
@ Vergi - E tare gustos. Merita incercat. Si de la reteta aceasta poti porni mai multe, in functie de ce ai prin frigider. Sa-mi spui cum a fost. ;)
sa nu rizi de mine, dar mi-am dat seama, ca nu stiu ce e aia caju si cum se numeste aici. Am incercat sa pricep dupa poza dar degeaba!
Cata, am inteles ca folosesti piept de Athos cand am citit prima data... Pui cu caju suna tare bine, cu broccoli insa nu m-ai prins, norocul meu, ca m-ai zapacit cu retetele tale minunate!
P.S. Multumesc pentru reteta de bors de pui, suntem innebuniti dupa ea!
@ Vergi - Daca nu stiai, caju se mai numeste si "fructul care alungă migrenele". E bogat in vitaminele B1, B2, B3 si vitamina E, fiind un antioxidant benefic sistemului cardiovascular. :) Dar ce e caju, nu? E un fel de aluna mai dulce si incovoiata, asta asa, ca descriere. Pentru ca nici eu nu stiu cum se zice in germana la caju, am sa adaug la post o poza elocventa. :)
@ Cris - Hehehe, ce ma bucur ca va place. Abia astept sa si gust dintr-o ciorba cu bors made by cris!
acuma stiu, la noi se numesc altfel, mie imi plac la nebunie, pur si simplul sa le rontzai.
esti sigura ca aia verde rotunda e broccoli si nu varza de bruxelles? mie asa imi pare. corecteaza-ma daca gresesc.
am uitat esentialul, sa iti scriu, cum se numesc la noi CASHEWKERNE. Si sint foarte gustoase, pur si simplu de mincat seara la televizor! de exemplu! ma gindesc insa ca in mincare au un gust aparte.
Aia este intr-adevar varza de bruxelles, nu broccoli! A observat bine GD. Broccoli arata ca o conopida doar ca e verde! Oricum, sunt bune amandoua!
@ Vergi - CASHEWKERNE - imi statea pe limba! Lol... Am glumit. Bine ca le-ai identificat.
@ GD - Mea culpa! Asa e... merci mult de tot ca m-ai corectat. Se poate folosi si varza (ca in cazul de fata), dar si broccoli (care e mai gustos). Si ca sa corectez greseala am sa pun un "/".
@ Anonim - Are dreptate GD 100%.
Trimiteți un comentariu