sâmbătă, 29 martie 2008

Mic dejun


De data aceasta propun o reteta extrem de usor si rapid de facut care poate deveni un mic dejun excelent.
INGREDIENTE:
- ciupercute (cam 2 bucati pentru o felie de paine);
- doua fire de ceapa verde;
- cascaval;
- paine feliata (eu o prefer pe cea cu seminte);
- condimente.
1. Se taie ciupercutele feliute. Grosimea acestora trebuie sa fie medie astfel incat la calit sa nu se subtieze prea mult, dar nici sa nu se patrunda in totalitate. Si ceapa se taie in rondele, iar cascavalul se da pe razatoarea cea mare.





2. Pe un foc mic, in putin ulei, se pun la calit ciupercutele. Dupa aproximativ 2 minute se toarna putina apa si se amesteca bine. Se pune un capac si se lasa 5 min pana cand toate ciupercutele devin maronii. Dupa aceea, ciupercutele se scot si se proportioneaza in functie de numarul de felii dorite. Se stropesc cu putina zeama de lamaie.




3. Ceapa si cascavalul se amesteca uniform.




4. Feliile de paine se ung cu putin unt sau margarina.


5. Se pun ciupercutele pe felii si se condimenteaza dupa gust. Eu folosesc un amestec special italienesc (de, originile isi spun cuvantul). Apoi se pune amestecul de cascaval si ceapa.




6. Feliile de paine se pun pe o bucata de hartie de copt si se tin la cuptor aproximativ 10 minute. Daca le doresti mai rumenite, le poti lasa mai mult pana cand cascavalul capata o crusta aramie.


POFTA BUNA!



Blogul s-a mutat aici!
Acest articol poate fi citit si aici.

vineri, 28 martie 2008

Eşarfã şic

Primãvara a sosit şi pentru cã se poartã foarte mult eşarfele, şalurile şi fularele ne-am gândit sã transformãm un şal arãbesc simplu în unul demn de prezentãrile de modã de la Paris. În doi timp şi trei mişcãri poţi transforma cea mai banalã eşarfã într-o adevãratã vedetã! Eu am folosit ideea pe douã eşarfe diferite.


Materiale:
o eşarfã veche sau nouã (15-25 RON);
lãnţişoare finuţe (2-3 RON/m) – le gãseşti la mercerii;
paiete mari (2-2,5 RON/punguţa);
ineluşe metalice (2-3 RON/punguţa);
bãnuţi (3-3,5 RON/punguţa).


Paşi:

1. Dupã ce ai cãlcat bine eşarfa va trebui sã te hotãrãşti cât de des vei prinde franjurile din lãnţişoare. Calculeazã bine distanţa (sã fie aceeaşi de la un capãt la altul al eşarfei) şi apoi, cu ajutorul unui obiect ascuţit (o foarfecã, de exemplu) fã câteva gaurele în eşarfã. Ai mare grijã sã nu tai sau rupi eşarfa, ci va trebui doar sã lãrgeşti ţesãtura în acel loc.
2. Ia lãnţişoarele şi segmenteazã-le în bucãţi egale (dacã nu vrei sã fie simetrice le poţi rupe dimensiuni diferite). Introdu un capãt al lãnţişorului prin gãurica abia fãcutã în eşarfã. Capãtul acestuia prinde-l de lanţ astfel încât lanţişorul sã nu se desprindã.
3. Celalalt capãt al lanţului, rãmas liber, va fi prins cu ajurorul unor ineluţe de paiete şi bãnuţi. Pe suprafaţa unei paiete mari, poţi pune un bãnuţ care, în acest fel, va ieşi în evidenţa.
4. Atunci când stabileşti mãrinea lanţişoarelor ţine cont de faptul cã atunci când porţi şalul ele se pot încurca. În loc de lãnţişoare poţi folosi şnururi sau poţi croşeta tu franjuri.

TIMP DE LUCRU: 40-60 min




Blogul s-a mutat aici!
Acest articol poate fi citit si aici.

joi, 27 martie 2008

Happy brooch!

Vioaie, animata si super cool, o brosa poate schimba total look-ul unei genti, unei bluze sau a pantalonilor! Si cand te gandesti ca tocmai din mainile tale a iesit o astfel de bijuterie, efectul gleam e si mai puternic!

Din mici resturi de material poate iesi in mai putin de 20 minute o super cool brosa care, cu sigurata, va fura ochii si interesul prietenelor tale. Si de ce sa nu profiti de un astfel de avantaj? Hai, apuca-te de treaba!


Ingrediente:

  1. mici bucatele de material, resturi de carpe ramase dupa o alta „interventie” DIYS;
  2. o bobina de ata groasa colorata;
  3. un nasture normal;
  4. un ac de siguranta ceva mai rezistent;
  5. lipici pentru materiale (optional).

1. Pe bucatica de blug deseneaza pe dosul materialului, cu ajutorul unui creion normal sau de croitorie, modelul. Noi am optat pentru varianta floricica. Dupa ce desenul e gata decupeaza cu atentie modelul dorit. 2. Aplica floricica pe un alt material de alta culoare (sa fi atenta ca modelul tau sa fie cu fata materialului in sus). Deseneaza apoi conturul acesteia numa ca un pic mai mare. Decupeaza si floricica numarul doi si aseaj-o sub cea de bluji.

3. Ia o bucatica mica de material care sa fie un pic mai maricica decat nasturelul. Pune nasturele peste ea si coase-l in mijlocul floricelei folosind ata groasa si colorata. Coase un model haios pe petalele floricelei. &n acest fel te asiguri ca aceasta nu se desface si in plus oferi un farmec aparte viitoare tale brose.

4. A sosit momentul final in care va trebui sa prinzi acul de siguranta pe spatele brosei. Cu ajutorul unei bucatele de material identic cu cel din care ai facut floarea din background, prinde acul de siguranta. Aceasta bucatica de materioal o poti coase sau lipi cu ajutorul unui adeziv textil. Fi atenta sa fixezi acul astfel incat corpul sau sa fie pe material iar acul mobil in exterior. Gata! E timpul sa scoti brosa la plimbare!

TIMP DE LUCRU: 20-30 min







Blogul s-a mutat aici!
Acest articol poate fi citit si aici.

miercuri, 26 martie 2008

Geanta îmbulinatã


E un nou trend şi de ce tocmai tu sã nu fi pe val? Ai vãzut probabil cã multe case de modã se „laudã” cu astfel de creaţii. Simpatice, jucãuşe, tentante, accesibile, îmbulinate. Nu ai nevoie decât de puţin timp liber, câteva materiale şi gata... te poţi lãuda cu o geantã super hot!

INGREDIENTE:
- o geanta mai veche sau una nouã gen traistã (preferabil albã);
- un numãr impresionant de nasturi coloraţi cu douã gãurele (ideal ar fi sã fie acelaşi model, dar nu se supãrã nimeni dacã faci o „salatã” – 0,1 – 0,2 RON/buc);
- o punguliţã cu mãrgeluţe gen perluţã aurii (2,5 – 3 RON/buc);
- aţã rezistentã şi un ac.



TIMP DE LUCRU:
30-40 min

Paşi:

1. Asigurã-te cã geanta e curatã şi gata pregãtitã pentru a deveni vedetã. Dacã ai posibilitatea, desfã un pic cãptuşala internã şi prin gãurica rezultatã va trebui sã coşi. Ideea e sã nu coşi peste aceasta cãptuşalã pentru cã atunci când vei deschide geantã vei da de un „pãienjeniş” de aţe. Atunci când începi sã coşi nãstureii va trebui mai întâi sã treci aţa printr-o gãuricã şi apoi sã înşiri o perluţã. Urmãtorul pas este sã treci firul prin cealaltã gãuricã a nasturelui. Astfel perluţ va fi centratã chiar pe mijlocul nãsturelului.
2. Pentru a te asigura cã faci o cusãturã temeinicã poţi prinde nasturele printr-un nod şmecheresc. Imediat dupã ce ai cusut (clasic) nasturele, pentru cã ai trecut doar o datã cu aţa prin el, va trebui sã scoţi aţa pe sub nasture. Faci o bluclã prin care treci iar aţa si faci astfel un nod. Apoi revi cu acul pe spatele genţii.
3. Când coşi nasturii, pentru a realiza un model frumos va trebui sã adaugi nasturii în şir, unul dupã altul. Mare atenţie la modul în care combini nasturii ca sã nu creezi „pete” de culoare. Şi dupã ce toţi nasturii sunt la locul lor, recoase cãptuşala şi umple geanta cu „necesitaţi” şi fuga în oraş cu ea!

Blogul s-a mutat aici!
Acest articol poate fi citit si aici.

marți, 25 martie 2008

Colier din piele



Te gândeşti cã ar trebui sã gãseşti ceva special pentru prietena ta?Eu îţi vin în ajutor şi îţi propun un colier atrãgãtor care poate fi fãcut de tine foarte repede şi extrem de uşor.

Pentru a face un astfel de colier cool ai nevoie de câteva bucãţele de piele (sau imitaţie) pe care fie le cumperi de la magazinele de specialitate, fie faci rost de ele din genţi, curele, haine de piele vechi. Un strop de imaginaţie şi gata, poţi face cel mai frumos cadou cuiva drag.

Materiale:

- bucãţi de piele sau imitaţie;
- o papiota de aţã rezistentã (1,5-2 RON/buc);
- un ac gros.




TIMP DE LUCRU: 40-60 min

Paşi:

1. Alege culorile pe care le vei folosi şi taie din bucãţile de material pe care le ai fâşii late de 4 şi de 6 cm. Lãţimea trebuie sã fie de 15-18 cm. Pentru a tãia perfect fâşiile şi pentru a nu avea un capãt mai mare şi altul mai mic, foloseşte o riglã şi un creion. Taie apoi dupã linia stabilitã.


2. Dupã ce ai obţinut mai multe bucãţele dreptunghiulare, va trebui sã iei fiecare fâşie şi sã coşi capetele înguste ale acesteia. Dacã foloseşti piele naturalã, operaţiunea va fi destul de greoaie din cauza faptului cã acul nu intrã prin piele prea uşor. Dacã materialul este imitatie de piele, nu vei întâmpina aceastã problemã.


3. Ai fãcut acum mai multe „tubuleţe”. Urmãtoarea mişcare constã în însãilarea capetelor. Atenţie! Va trebui sã faci un însãilat special: un pas sã fie mic, altul de 2-3 ori mai mare. În acest fel vei obţine nişte încreţituri puternice. Dacã distanţa dintre paşi nu este foarte mare, vei face o „floricicã” foarte creaţã, care nu va arãta estetic.


4. Pe un şirag din piele aşeasã floricelele dupã un model (îl poţi copia pe cel propus de mine sau îl poţi concepe şi singuricã). Cu ajutorul aţei groase va trebui sã prinzi floricelele. Sfat: coase şnurul pe toatã suprafaţa floricelelor, nu numai într-un punct. Astfel colierul tãu va fi mult mai rezistent. Şi pentru a avea un aspect unitar, prinde si floricelele între ele, în acele puncte în care ele sunt tangente.






Blogul s-a mutat aici!
Acest articol poate fi citit si aici.