marți, 9 septembrie 2008

Cu marea la... urechi!


Dacã ai fost la mare şi ai adus cu tine acasã o colecţie de scoici, n-ar fi rãu sã pãstrezi amintirea zilelor cu soare cât mai aproape de tine. Aşa cã, poţi face din douã scoici gemene o pereche de cercei care sã facã valuri...

INGREDIENTE:

  • 2 scoici identice;
  • douã inele metalice (le gãseşti în magazinele de specialitate sau le poţi confecţiona tu din sârmã);
  • douã perluţe;
  • o pereche de tortiţe de cercei;
  • superglue;
  • ojã coloratã.

Paşi:

Pentru cã, de cele mai multe ori, este extrem de greu de gãurit o scoicã, dar şi riscant pentru cã ţi se poate sparge, am optat pentru o variantã mai uşoarã şi mai practicã: lipitul. Mai întâi introdu pe inel perluţa.


La îmbinarea celor douã capete ale inelului pune puţin superglue şi adu în acel loc şi perluţa. Astfel te asiguri cã inelul nu se va desface.

Lipeşte temeinic perluţa de scoicã. Lasã se se usuce lipiciul (10-15 minute) dupã care, mai pune o picãtura de lipici. Dupã alte 10-15 minute treci la urmãtorul pas şi anume asamblarea tortiţei cercelului.


Alege cele mai colorate paste de unghii şi apucã-te de pictat. Alege ce model vrei tu. Trebuie sã ai grijã de faptul cã nu poţi face orice desen şi aceasta datoritã striaţiilor de pe scoicã. Dupã ce ai terminat de pictat, lasã‚ „opera” sã se usuce dupã care o poţi scoate la plimbare.

TIMP DE LUCRU: 45-60 min.


Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.


6 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Katia,bine ai revenit pe blog,ca de cand n-ai mai scris ceva nou.invatasem pe de rost retzeta cu ardeii(ha,ha!).Chiar ieri vorbeaam cu Doina,sora lui Mircea,despre talentele tale artistice.Colindand magazinele strazii principale dintr-un mic orasel,am dat de un magazin mare si frumos,care vindea numai podoabe si desi erau care mai de care mai interesante,i-am spus Doinei,ca ar merita sa le dai tu niste lectii.Ca o coincidenta,tu ne dai azi prima lectie dintr-o serie care se anunta a fi lunga.Ce pacat ar fi sa nu le citeasca tot mai multe iubitoare de frumos!

Anonim spunea...

Eu aduc de la mare scoici, intotdeauna. Uite ce inseamna sa fii inventiv, dar sa fii in primul rand femeie: faci din scoici niste bijuterii atat de frumoase. P.S. Am primit cartea postala din Egipt cu mare bucurie, multumesc mult :)

Katja - stapana de Athos spunea...

@Viorica - Da, recunosc, am cam tras chiulul de pe blogul acesta, dar am pus la "dospit" cateva posturi noi. Cat despre magazinul cu lucruri mici, cum le zic eu, e cumva pe langa Praxis?

@Mihai - Daca vrei, iti fac si tie o pereche de cercei "cu materialul clientului". Hahahaha, glumeam!
Suuuuper, chiar ma intrebam cand o sa soseasca. Ai vazut unde stateam? Chiar acolo, era camera noastra!

Anonim spunea...

Da, am vazut unde stateati, ca ai incercuit :) Imi imaginez cat de frumos a fost! :)

Vergi spunea...

fantastica idee, plus increderea , ca vei reusi cit ai fi de neindeminateca, doar privind , cum descrii tu totul! se vede treaba ca in Tönisvorst toate femeile poarta doar Modeschmuck, ca au mai aparut pe strada mare doua magazine cu tot felul de zdranganele, cum le spun eu! exista si un curs, nu vrei sa vii , sa dai lectii? sint sigura, ca asa frumoase podoabe, cum reusesti tu sa faci, nu fac ele!!! fenomenala ideea, de a da teme exclusiv pt. femei, azi o podoaba, miine o reteta culinara, sa tot intri pe blog!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Mihai - A fost feeric!

@ Vergi - Am constatat si eu faptul ca lumea incepe sa poarte si sa pretuiasca foarte mult lucrurile facute de mana. Eu ma bucur! Cat despre ideea mea de a pune pas cu pas fiecare etapa a creatiei, mi se pare ca este fireasca atata timp cat am pornit acest blog pentru a ajuta si a da idei, nu pentru a ma lauda cu "iata ce am mai facut eu!". :D