luni, 4 august 2008

Somn usor

De câte ori nu ţi-ai dorit sã tragi un pui de somn bine-meritat în timpul zilei, sã nu te deranjeze lumina de afarã şi, mai mult decât atât, iubitul tãu sã te trezeascã cu un pupic romantic? Ei bine, ai putea face acest lucru chiar de azi, condiţia fiind aceea de a avea o mascã de somn cu mesaj!

Ingrediente:

  • bucãţele de material fin gen mãtase sau satin (ceva care sã fie plãcut la atingere şi foarte uşor);
  • elastic (fie varianta clasicã, fie cea tubularã) (1-2 RON/m);
  • o papiotã cu aţã asortatã (2-3 RON/buc.);
  • douã floricele de design sau fundiţe jucãuşe (0,5-1 RON/buc.).




Pe o coalã de hârtie sau carton deseneazã un şablon al unei mãşti de faţã. Decupeazã apoi acest tipar şi aplicã-l pe materiale. Atenţie, deseneazã folosind un creion sau cretã de croitorie pe spatele materialelor. Decupeazã-le apoi lãsând o margine de 1 cm. Ai nevoie de trei bucãţi (faţa, spatele şi mijlocul mãştii). Materialul din mijloc trebuie sã fie unul mai închis la culoare şi prin care lumina sã nu treacã.




Ia bucata de material pe care o vei folosi ca faţã. Cu ajutorul unui dispozitiv special de brodat, apucã-te şi coase un mesaj haios. Noi am optat pentru textul „Da-mi un pupic!”. Dacã nu ai talent la brodat, poţi picta sau scrie cu un creion special mesajul dorit sau poţi aplica cu ajutorul fierului de cãlcat un imprimeu cool.


Suprapune cele trei materiale astfel încât extremele sã fie puse faţã în faţã, iar materialul din mijloc sub una din pãrţi. Practic, tu le vei coase pe dos. Când ajungi în dreptul baretei elastice trebuie sã introduci prin interior (între materialul din faţã şi cel din spate) elasticul şi sã-l coşi temeinic. Atenţie, înainte de a coase şi al doilea capãt al baretei, asigurã-te cã dimensiunea ei este bunã.



Pentru o notã de şarm, dar şi pentru a ascunde eventualele denivelãri ale meterialului care apar la locul de cusãturã al baretei elastice, aplicã nişte floricele haioase sau nişte fundiţe drãgãlaşe. Gata, e timpul sã faci nani-nani!



Timp de lucru:

45-60 min

Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.



5 comentarii:

Mihai spunea...

Cel mai dragutz mi se pare mesajul, il si vad pe Sebi cum vine incet sa nu te trezeasca si iti da un pupic de noapte buna, usor, ca printul din povesti :). Maaama, da' cata munca si ce migala... Toate lucrurile facute de tine sunt cu foarte mult bun gust si ar arata bine de tot intr-un magazin la fel de rafinat.

Katja - stapana de Athos spunea...

@mihai - Multumesc mult Mihai pentru apreciere. Eu sunt de fel o "carcotasa" cand vine vorba de ceea ce eu fac si niciodata nu sunt indeajuns de multumita de rezultat. De... Asta e. Sebi a avut ocazia de a ma trezi in modul descris de tine. Si chiar ca este de poveste.

Mihai spunea...

Sebi e un romantic autentic, sunt sigur ca te-a trezit asa :)

Anonim spunea...

la atata munca , eu as baga si un megapretz la boutique,macar pentru mesaj;-)
ah , care boutique?asta:online!n-ai anuntzat inca cititorii ca le vinzi:-)))?

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Mihai - ;)
@ Lumi - Da, se cam munceste la "opera asta". :)