vineri, 8 august 2008

Kimono de varã

Sezonul cald trebuie întâmpinat cu o ţinutã uşoarã şi rãcoroasã. Aşa cã vã propunem un kimono simpatic şi, mai ales, uşor de fãcut. În doi timpi şi trei mişcãri, fãrã sã ai cunoştinţe savante de croitorie, poţi face rapid un kimono care sã te facã vedetã pe plajã.

Ingrediente:

  • o eşarfã sau o bucatã mare de materiale uşor şi vesele colorat (30-60 RON/buc);
  • o papiotã de aţã asortatã cu materialul (2-3 RON/buc);
  • panglici (1,5 m) de diverse dimensiuni (0,5 – 1 RON/m).
Împarte cu atenţie eşarfa în patru. Exact la colţul comun va trebui sã trasezi cu ajutorul unei crete de croitorie sau creion linia dupã care vei tãia anchiorul. Atenţie mare la cât de mare îl faci. Rişti sã fie mult prea decoltat şi sã nu stea pe tine. Truc: mãsoarã distanţã pe care o doreşti, împarte-o la doi, dupã care, atunci cand faci modelul anchiorului foloseşte acea dimensiune ca reper.


Taie cu atenţie dupã modelul trasat ţinând ferm toate cele patru bucãţi ale eşarfei. Risţi ca acestea sã se mişte, iar tu sã tai asimetric. Truc: alege o eşarfã care este uşoarã, dar care nu se destramã atunci când o tai.

Urmeazã sã faci acum patru gãicuţe. Mãsoarã distanţa pe care o doreşti, de la umeri cãtre mijloc. Marcheazã zona cu cretã pe ambele feţe ale viitorului kimono. Atenţie ca ele sã fie simetrice, altfel rişti ca la final, kimonoul sã fie strâmb.

Taie cu atenţie gãicuţele, pe fiecare în parte. Pentru a evita situaţia neplãcutã în care poţi strica materialul, atunci când vrei sã tai, “ciupeşte” un pic materialul şi apoi, prin gãurica obţinutã, taie linia marcatã. Dacã, în schimb, “împungi” materialul cu vârful foarfecii, rişti sã sfâşii zona respectivã.

Pentru a te asigura cã noua ta hãinuţã este de calitate, festoneazã fiecare zonã pe care ai tãiat-o (gãicuţe şi anchior). La anchior trebuie sã acorzi mai multã atenţie şi tocmai din acest motiv îţi recomandãm sã faci un tiv ascuns.


Ia panglica şi introdu-o prin gãicuţe astfel încât panglica sã se vadã la spate şi faţã. Gata, plaja te aşteaptã!


Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.



6 comentarii:

Mihai spunea...

Ingeniozitate si in acelasi timp simplitate. Material racoros. Daca mai e si util, e aproape perfect pentru caldurile astea! Ce bine ca te pricepi sa faci toate lucrurile astea! Nu e vorba ca economisesti bani, e vorba ca sunt funny, sunt reale, sunt autentice, si mai ales, unicate! :)

Mihai spunea...

P.S. Am incercat si azi si ieri sa pun un comentariu la sebi, si e imposibil, isi cer scuze dar pe moment nu se poate :(

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Mihai - Merau mi-a placut sa modific hainele, sa folosesc diverse materiale pentru a crea ceva util. Uneori imi ies, alteori nu... Se mai intampla si asta pentru ca nu-s o "profesionista" in domeniu, ci doar o "curioasa". Sa stii ca este foarte practic acest kimono, mai ales pe plaja cand ai nevoie de asa ceva imediat dupa ce te hotarasti sa te reintorci in camera. Il imbraci extrem de usor si e racoros.

Legat de problema tehnica de pe blogul lui Sebi, am sa-i comunic aceast inconvenient chiar acum! Paupam.

genius spunea...

Uite ce fain, chiar imi place, ma uimesti zau, de unde iti vin ideile, ca eu sunt, vorba aia, nu parasita de inspiratie, dar vizitata de lene... eh!

La multi ani, Cata!

Anonim spunea...

La multi Ani, Cata si la cat mai multa inspiratzie!si din nou vin cu intrebarea: pe cand boutique-ul?

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Genius & Lumi - Multumesc mult de tot!