luni, 18 august 2008

Floricele vesele

Animate, colorate, pline de viaţã, accesorile din acest sezon trebuie neapãrat sã atraga atenţia! Cu cât sunt mai jucãuşe, cu atât mai bine... Ce ar fi sã îţi faci şi tu un astfel de colier care sã-ţi bucure întreaga zi?

Uşor, rapid şi la îndemâna oricui. Nu ai nevoie de cine ştie ce materiale,ci doar de anumite ornamente pe care le poţi lua de la coliere mai vechi sau uzate.

INGREDIENTE:

  • un lãnţişor ceva mai gros şi cu zale mai mari (unul vechi sau cumpãrat de la mercerie – 4-6 RON/m);
  • o panglicã veselã de o jumãtate de metru (2-3 RON/m);
  • inele metalice (de la alte bijuterii mai vechi sau cumpãrate de la mercerie cu 3-4 RON/punguliţa cu 20 de inele);
  • sârmuliţe (3-4 RON/punguliţa cu 20 de buc.)
  • ornamente vesele (floricele, mãrgele, cerculeţe etc.).




Ia lãnţicul şi împarte-l în patru bucãţi egale. Cu ajutorul sârmuliţelor prinde de capãtul lãnţişorului câteva mãrgeluţe mari şi colorate. Strânge cu atenţie şi fermitate sârmuliţa pentru a te asigura cã aceasta nu se va desface. Prinde apoi de mãrgicã urmãtorul lãnţişor.



Dupã ce ai refãcut şiragul va trebui sã treci panglica prin zale. Fã mai întâi un nod finuţ la capãtul acesteia, dupã care „însãileazã” lanţul. Acolo unde ajungi în dreptul mãrgelelor aşeazã frumos panglica astfel încât mãrgeluţele sã stea ca într-un cãuş. Când ajungi la capãt, regleazã panglica astfel încât sã nu strângã lãnţişorul sau sã stea prea lejer. Şi la capãtul final fã un nod finuţ.


E momentul sã pui încuietoarea şi sã agãţi ornamentele. Întinde lãnţişorul pe o coalã de hârtie şi pune alãturi ornamentele. Le poţi aşeza sã vezi cum aratã şi dacã îţi place, cu ajutorul ineluşelor metalice, le poţi prinde de zale. De asemenea, prinde cu fermitate aceste inele (fara sã le deformezi). Şi gata! Colierul tãu vedetã e gata sã facã furori!

TIMP DE LUCRU: 30-45 min.



Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.


6 comentarii:

Maria Georgescu spunea...

mult prea complicat doamna... ceva pentru lenoshi nu ai? :D

Katja - stapana de Athos spunea...

@Maria - Hahahaha - ba da: un drum pe la Meli Melo sau cado' de ziulica. LOL.

Anonim spunea...

asta e cel mai complicat de pana acum!dar si fain ca efect!

Katja - stapana de Athos spunea...

@Lumi - Merci mult Lumi. Nu e greu de facut, desi pare complicat. Imaginatie sa ai, ca restul vine de la sine!

Anonim spunea...

Trebuie sa ai muuuulta rabdare, dar si indemanare. Doamne, cate minunatii migaloase fac femeile! Mereu o sa zic asa, fie si din postura pseudo-misoginului care sunt uneori :D ...

Katja - stapana de Athos spunea...

@Mihai - Hehehehe Mhai. Atunci cand tot faci lucruri d'astea, nu ti se mai par prea migaloase. Iti intra in mana si le faci si cu ochii inchisi. Am sa postez in viitorul apropiat cateva creatii pe care eu le-am considerat migaloase. Sunt curioasa ce apelative vei folosi atunci.
Tu, misogin? No way... sau te-ai "pitit" foarte bine in fata mea! :P