sâmbătă, 16 august 2008

Cercei infloritori

Mi-am propus sã înveselesc vara aceasta cu o nouã pereche de cercei care sunt atât de dragãlaşi şi happy încât nu au cum sã nu te cucereascã. Nu-ţi trebuie cine ştie ce îndemânare, iar materialele sunt uşor de procurat. Hai la treabã!


Ingrediente:

- 2 nasturi cu douã gãurele;

- 2 toarte de cercei;

- sârmã (5-7 Ron/bobina) – o poţi cumpãra de la magazinele de specialitate, dar poţi folosi orice fel de sârmã în ton cu tortiţa;

- o mapã de plastic.




Pe o coalã de hârtie trebuie sã desenezi douã şabloane de floricele. Una este mai mare, iar cealaltã mai micã. Copiazã de douã ori aceste modele pe mapa coloratã. Foloseşte un marker care are vârful subţire.

Decupeazã apoi modelele tãind sub dunga lãsatã de marker. Dacã vrei, poţi tãia deasupra, obţinând astfel o floare conturatã. Pentru mai mult efect, încearcã sã faci petalele cât mai dantelate. Nu tãia în unghiuri ascuţite pentru cã risti ca cercelul sã te zgârie.

Gãureşte cu un obiect ascuţit fiecare floricicã chiar pe mijlocul acesteia (noi am apelat la o agrafã de birou, dar ideal e un ac mai gros). Ca sã eviţi asimetriile neplãcute, poţi suprapune o floricicã micã peste alta mai mare şi marcheazã ferm locul unde vei da gãurica.

Taie o bucatã de sârma de aproximativ 15 cm. Pliaz-o în douã şi itrodu, chiar la mijloc, tortiţa cercelului. Apoi, cu atenţie, rãsuceste cele douã capete obţinând un efect de şnur. Fã aceastã operaţiune pânã când împletitura ajunge la dimensiunea doritã (de la toartã pânã la mijlocul floricelei mari).

Introdu cele douã capete atât prin floarea cea mare, cât şi prin cea micã şi apoi, separat, fiecare bucatã de sârmã pe câte o gãuricã a nasturelui. Îndoaie la 90° sârma chiar în punctul în care a intrat în floricicã.

Cu ajutorul unui patent, ia cele douã capete de sârmã şi onduleazã-le obţinând modele variate. Apoi preseazã sârma pânã când se lipeşte de nãsturaşi. Gata, ai fãcut cei mai cool cercei de varã!


TIMP DE LUCRU – 15-25 min


Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.


8 comentarii:

Katja - stapana de Athos spunea...

P.S. Am uitat sa zic ca pozele sunt facute de Maria. Tx!

Anonim spunea...

spune-i mariei sa taie flashu' si sa cadreze fara sa se vada marginile foii albe data viitoare!
doar daca nu cumva sunt poze artistice, si atunci se schimba treaba si poate sa le lase asa, fiind foarte in trend acest "human touch" asa ca si filmele de la Cannes facute cu camera care tremura pe umarul operatorului;-)
p.s.cerceii sunt foarte la moda la Londra asa!

Anonim spunea...

Poti sa-mi spui, te rog, de unde ai achizitionat toartele de cercei? Acesta este id-ul meu : zanitza_rock9. Astept un raspuns. Multumesc mult :*

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Lumi - Hahahaha, am sa-i spun!

@ Anonim - De la mercerie. Sunt multe magazine de unde le poti lua, inclusiv de pe net. Daca esti din Bucuresti, spune-mi ca sa-ti dau adresa exacta.

Anonim spunea...

F frumosi cerceii:) si eu vreau sa ma apuc de creat cercei dar initial trebuie sa imi achizitionez cele necesare. de aceea te rog mult sa imi spui care sunt magazinele acelea de unde iei tu toartele de cercei si sarmulitza....
Te rog mult.
Adresa mea de mess este cristina_alinaro
Mersi mult de tot!!!

Katja - stapana de Athos spunea...

@Anonim - Daca esti din Bucuresti iti este usor sa ajungi la magazinul de care pomeneam. El se numeste Tria-Alfa si-l gasesti pe strada Mendeleev, nr 2 (Piata Amzei), foarte aproape de Angst-ul de acolo. E un magazin micut, dar care te poate retine mult timp!

Mai ai si pe Lipscani, la Hanul cu Tei. Eu iau si de pe 1 Mai, vis-a-vis de MegaImage. E o mercerie mica. Din Brasov, cand am drum pe acolo.

Am in plan sa-mi deschid un magazin online cu accesorii pentru bijuterii. Asa ca...

Andreea spunea...

Katja, mersi frumos pentru raspuns.
La Multi Ani de Martisor!!!!
Iti urez mult succes in deschiderea site-ului si nu uita sa ne anunti si pe noi care va fi acela sa il vizitam si eventual sa comandam de la tine :)
Te pup,

Andreea

Katja - stapana de Athos spunea...

@Andreea - Cu mare placere! Merci mult de urare si nu uita de noua adresa a blogului meu (katja.ro). Acolo apar toate noutatile. Pe site-ul acesta nu mai postez nimic. Doar raspund la mesaje. :)