luni, 21 iulie 2008

Brosa "atarnake"

Broşele viu colorate fac deliciul acestei veri. Cu cât sunt mai “apetisante”, cu atât mai mult atrag privirile celor din jurul tãu. Vestea bunã e cã ele sunt uşor de fabricat şi nici nu necesitã prea multe materiale. Aşa cã hai la treabã!


Materiale necesare:

- un ac mare de broşã (3-5Ron/buc. - îl poţi cumpara de la mercerii);

- mãregale colorate şi happy;

- panglicã subţire (0.5-1Ron/m – ai nevoie de 50 cm).




1.Primul lucru pe care trebuie sã-l faci este acela al segmentãrii bucãţii de panglicã în patru. Recomandat este ca cele patru fâşiuţe sã fie egale. Alege o panglicã solidã care la tãiere nu se deşirã.

2. Tocmai pentru a evita deşirarea ai douã alternative: fie tai panglica folosind o foarfecã încãlzitã, fie faci un simplu nod. Noi am ales a doua variantã pentru cã aratã mai bine şi susţine mult mai sigur mãrgelele. Trebuie mai întât sã faci câte un nod pe fiecare panglicã în parte.

3. A sosit momentul mult aşteptat: însirarea mãrgelelor. Pentru acesta trebuie sã alegi cele mai happy mãrgele pe care le ai, dar care sã aibã şi orificiul atât de larg încât sã-ţi treacã panglica prin el. Înşirã mãrgelele (pentru ambele capete şi apoi fã un nod şi la capãtul liber). Dacã îţi rãmâne o bucatã de panglicã inestetica la finalul nodului, o poţi tãia.

4. Dupã ce ai obţinut toate cele patru panglici cu mãrgele, la capãt va trebui sã le înnozi de ac. Atenţie: operaţiunea se face pe partea care nu este mobilã! Poţi face un nod clesic sau unul ca cel din imagine. Pentru asimetrie va trebui sã potriveşti panglica la distanţa doritã înainte de a face nodul. Enjoy!


TIMP DE LUCRU: 20-30 min.




Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.


2 comentarii:

Anonim spunea...

lA MULTI ANI inca odata!asa frumos sunt insirate margelutzele, ca parca ti-ar canta in cor "Multi Ani Traiasca"!putem bate palma de acum virtual pt. boutique, cu asa ocazie de aniversare, sigur sa va realiza un vis frumos!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Lumi - Hehehehe, ce frumos! Multumesc mult pentru urare si sustinere!