sâmbătă, 10 mai 2008

Poseta pisicoasa

Colorata, incitanta, la mare cautare – geanta tip traista face furori. Iar daca ii dai „o mana de ajutor” si o personalizezi dupa gustul si mai ales garderoba ta, cu siguranta devine cea mai cool gentuta. Ever!

Ingrediente:

  1. piele sintetica (12-16 RON/m – ai nevoie de maxim 40cm pentru geanta si 10 cm pentru „personaj”);
  2. ata groasa (1-1.5 RON/papiota);
  3. super-glue.


Masoara bucata de piele sintetica astfel incat sa tai din ea un dreptunghi care, odata impaturit, sa fie suficient de mare ca sa obti o geanta de lungime ideala (recomandat 35/80cm). Apoi mai taie un dreptunghi ingust din care vei face toarta sau toartele.

Pliaza materialul si cu ajutorul unui creion marcheaza cam 1 cm de la margine. Pe dunga astfel obtinuta va trebui sa prinzi cele doua parti. Recomandat e sa incepi din partea de sus, unde se suprapun cele doua capete si sa cosi catre latura comuna (fundul gentii). Apoi fa un „tiv” sus. De acesta vei prinde atat bretetele, cat si captusala.

Pe o alta bucata de material colorat deseneaza direct sau folosindu-te de un sablon, un model preferat de tine. Noi am ales o pisicuta extrem de simpatica. Decupeaza apoi cu atentie modelul astfel incat conturul sau sa fie uniform.

Cu ajutorul unui super-glue puternic (citeste pe instructiunile sale daca poate fi folosit pentru lipirea imitatiei de piele) fixeaza pisicuta pe geanta. Apoi pune pentru 10-15 minute un obiect greu peste ea pentru a o presa! Daca nu vrei sa o lipesti, o poti coase. Gata! Pisicuta vrea sa iasa la plimbare!

TIMP DE LUCRU

Aproximativ o ora




Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.


4 comentarii:

Anonim spunea...

arata funny!si-mi plac si culorile, vesele!ai vazut ca noi am descoperit firma italiana de gentzi ...Luca Angelo?:-)

Katja - stapana de Athos spunea...

@ luminitza - Initial am vrut sa o fac cu matza verde, dar n-am gasit material asa ca m-am apucat de "inrosit" pisici. :) E tare faina geanta, mai ales cu captusala care e foarte vesela. In realitate culorile sunt mult mai puternice si atractive, acesta este si motivul pentru care a facut furori. Cineva s-a oferit sa o cumpere pe loc, dar i-am promis ca am sa-i fac alta...

Am vazut ca Luca-Angelo si-a "tras" linie de genti. Tare misto faza. Stiai de brandul acesta sau a fost o coincidenta?

Anonim spunea...

coincidentza pura!am ramas masca si eu si tony!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Lumi - Te cred! ;)