sâmbătă, 10 mai 2008

Pantaloni vs. Fusta

Te-ai saturat de pantalonii tai cei vechi sau ai o pereche de blugi uzata la care nu vrei sa renunti? Avem o solutie super cool: transforma-i rapid intr-o fusta mini si moderna!


INGREDIENTE:
- o pereche de pantaloni
- doua capse (1-1,5 RON/buc)
- papiota de lame (2-3 RON/buc)


1. Ia o pereche de pantaloni (daca sunt dejà scurti este perfect pentru ca nu te mai complici cu taiatul). Daca sunt lungi, masoara de la tiv in sus, folosindu-te de un centimetru, si cu ajutorul unei crete de croitorie marcheaza distanta dorita. Taie apoi cu atentie dupa linia marcata. Nu te speria daca la prima vedere taietura ta pare stramba. E doar o iluzie provocata de croiala. Desfa apoi cusaturile din interior ale pantalonului. Ai grija sa nu desfaci si zona cu slitul. Aceasta va fi singura pastrata. Dupa ce ai descusut, curata bine pantalonul de resturile de ata.
2. Fie ca faci opeatiunea direct pe tine (ca sa vezi exact cum se suprapun), fie ca pui fusta pe altcineva sau un manechin, prinde mai intai in bolduri sau insailaza cele doua pati abia obtinute. Mare atentie la partea de sus (unde vine acel “colt” de material). Va trebui sa-l prinzi in asa fel incat sa nu faca cute sau bucle. Cu ajutorul firului de lame, poti coase la suprafata ca sa refaci tesatura originala.
3. Pliaza fusta jos si fa un tiv maricel. Coase cu atentie partea care se vede astfel incat cusatura sa nu fie vizibila.
4. Pentru mai mult efect va trebui sa faci doua gaicute din denim. Cu ajutorul unui aparat special sau chiar un ciocanel, fixeaza in laterala capsele. Prinde apoi gaicutele de ele si fugi in oras ca sa te mandresti cu o frumusete de fusta.

Timp de lucru: 60-75 min





















Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.



Niciun comentariu: