luni, 27 aprilie 2009

Conversi personalizati

Albi, albastri, galbeni, verzi, negri, in dungi, cu buline, stelute si tot ce vreti voi! Conversii sunt la moda – totusi, modelul care va place voua la nebunie nu a aparut inca pe piata... Ce sa facem in situatia asta?

CE SA FAC?

Am o pereche de tenisi Converse, dar sunt simpli si tare banali! Stiu ca tu ai o multime de idei super-cool cand vine vorba de personalizat ceva. Ma ajuti si pe mine? Please…”- asa ma aborda, acum ceva timp, o prietena de-a mea, Madalina.

Cum sa nu te ajut? Ba mai mult decat atat, vin cu mai multe variante, asta ca sa ai de unde alege! Am aici idei pentru toata lumea. Nu-ti trebuie decat putina indemanare, cateva materiale, imaginatie si, bineinteles, o pereche de tenisi tip Converse, gata pregatiti sa devina cei mai tari!

Daca esti o fire romantica, iti propun un fluturas… Daca esti rockerita, ce zici de niste nasturi metalici, tinte si lantisoare? Pentru o fire sport e recomandat un model cu o minge de baschet sau pe un picior o racheta de tenis si pe celalalt mingea… Idei sunt o gramada, asa ca treci la treaba!

AI NEVOIE DE:

- o pereche de tenisi tip Converse (noi am gasit o varianta simpla la numai 38 RON);

-l un fluturas (sau alt model, cum ar fi o minge de baschet) autocolant (3-5 RON/buc.);

- floricele din carpa (2-3 RON/buc.);

-l ata groasa colorata (2-3 RON/buc.);

- nasturi metalici (0,2–1,9 RON/buc.).


1

Primul pas este amplasarea fluturasului. Alege locul in care vrei ca acesta sa stea. Pentru ca este un model autocolant, vei avea nevoie de un fier de calcat cu care sa-l fixezi. Ca sa n-ai probleme si sa alunece cand il calci, noi iti reco­man­dam ca mai intai sa-l cosi in cateva puncte mici.


Dupa ce s-a lipit, asteapta 2-3 minute ca sa fii sigura ca opera­tiu­nea a reusit. Daca lipiciul nu e foarte bun, mai incearca o data sa-l lipesti si, daca nici de data asta nu merge, il vei coase cu ata pe margini.



2

Acum treci la facut liane din ata. Coase in jurul fluturasului un model anume (luat dupa un tipar) sau unul din imaginatie. In impletitura obtinuta prinde si un trandafiras. Ei, ce zici?




3

Pentru varianta rock, se incepe cu un desig format din paiete, nasturi metalici, catarame si capse. Apoi, prinzi si lantisorul ca sa dai unitate modelului. Gataaaaaaaa... la plimbare cu noi!

TIMP DE LUCRU: 20-40 min.





9 comentarii:

viorica spunea...

INGENIOS=un cuvant pretentios,care nu poate fi folosit decat foarte rar,dar pe care il folosesc eu acum,dupa ce am vazut cum ai transformat o pereche banala de conversi,in ceva minunat.Felicitari!

vergi spunea...

prima concluzie, am iesit din virsta conversilor , ideea mi-a venit cind am vazut ca nu am stiut ce inseamna aia conversi. Acum stiu! a doua concluzie sau mai degraba aia e prima , pe ce pui mina, aur se face!

Katja - stapana de Athos spunea...

@Viorica - Merci mult Vio. Vorbele tale m-au facut sa inrosesc... Ma bucur ca-ti plac conversii mei cei noi.


@Vergi - Iti multumesc mult de tot!!! Si iata ca ai mai invatat ceva... Hihihihi! Cand te vad la treaba brodand niste conversi?

Luminitza spunea...

bine ca stiu cu ce sa te omor de ziua ta:-))
e un magazin parizian renumit plin de lucrusoare din astea de aplicat,floricele,fluturashi dantele, paiete, panglicutze colorate ,ace decorative etc.
dau o raita pana-n august cu sigurantza;-)

Katja - stapana de Athos spunea...

@Lumi - Don't kill me! :D Mai ales daca vei veni tu personal cu cadoul...

Anonim spunea...

..ai pus-o ca s-ar putea sa fie si sandale cu toc in cadou:-)

darius scurtu spunea...

de unde ai gasit cu 38 de lei te rog spunemi :X nu am gasit numai cu 80 cei mai ieftini

Katja - stapana de Athos spunea...

@darius scurtu - I-am cumparat de la un "magazin obisnuit" din 1 Mai. Nu sunt de firma si oricum asta se intampla acum un an. ;) Dar cred ca gasesti, cu siguranta, perechi mai ieftine prin Obor.

Anonim spunea...

Buna,

m-ar interesa o pereche de conversi personalizati. As vrea sa stam de vorba pe tema asta: este vrba de un cadou pentru un baterist.

astept cu interes raspunsul tau

multumesc

Cosmin