luni, 19 mai 2008

Din gradina















Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.


sâmbătă, 10 mai 2008

Poseta pisicoasa

Colorata, incitanta, la mare cautare – geanta tip traista face furori. Iar daca ii dai „o mana de ajutor” si o personalizezi dupa gustul si mai ales garderoba ta, cu siguranta devine cea mai cool gentuta. Ever!

Ingrediente:

  1. piele sintetica (12-16 RON/m – ai nevoie de maxim 40cm pentru geanta si 10 cm pentru „personaj”);
  2. ata groasa (1-1.5 RON/papiota);
  3. super-glue.


Masoara bucata de piele sintetica astfel incat sa tai din ea un dreptunghi care, odata impaturit, sa fie suficient de mare ca sa obti o geanta de lungime ideala (recomandat 35/80cm). Apoi mai taie un dreptunghi ingust din care vei face toarta sau toartele.

Pliaza materialul si cu ajutorul unui creion marcheaza cam 1 cm de la margine. Pe dunga astfel obtinuta va trebui sa prinzi cele doua parti. Recomandat e sa incepi din partea de sus, unde se suprapun cele doua capete si sa cosi catre latura comuna (fundul gentii). Apoi fa un „tiv” sus. De acesta vei prinde atat bretetele, cat si captusala.

Pe o alta bucata de material colorat deseneaza direct sau folosindu-te de un sablon, un model preferat de tine. Noi am ales o pisicuta extrem de simpatica. Decupeaza apoi cu atentie modelul astfel incat conturul sau sa fie uniform.

Cu ajutorul unui super-glue puternic (citeste pe instructiunile sale daca poate fi folosit pentru lipirea imitatiei de piele) fixeaza pisicuta pe geanta. Apoi pune pentru 10-15 minute un obiect greu peste ea pentru a o presa! Daca nu vrei sa o lipesti, o poti coase. Gata! Pisicuta vrea sa iasa la plimbare!

TIMP DE LUCRU

Aproximativ o ora




Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.


Pantaloni vs. Fusta

Te-ai saturat de pantalonii tai cei vechi sau ai o pereche de blugi uzata la care nu vrei sa renunti? Avem o solutie super cool: transforma-i rapid intr-o fusta mini si moderna!


INGREDIENTE:
- o pereche de pantaloni
- doua capse (1-1,5 RON/buc)
- papiota de lame (2-3 RON/buc)


1. Ia o pereche de pantaloni (daca sunt dejà scurti este perfect pentru ca nu te mai complici cu taiatul). Daca sunt lungi, masoara de la tiv in sus, folosindu-te de un centimetru, si cu ajutorul unei crete de croitorie marcheaza distanta dorita. Taie apoi cu atentie dupa linia marcata. Nu te speria daca la prima vedere taietura ta pare stramba. E doar o iluzie provocata de croiala. Desfa apoi cusaturile din interior ale pantalonului. Ai grija sa nu desfaci si zona cu slitul. Aceasta va fi singura pastrata. Dupa ce ai descusut, curata bine pantalonul de resturile de ata.
2. Fie ca faci opeatiunea direct pe tine (ca sa vezi exact cum se suprapun), fie ca pui fusta pe altcineva sau un manechin, prinde mai intai in bolduri sau insailaza cele doua pati abia obtinute. Mare atentie la partea de sus (unde vine acel “colt” de material). Va trebui sa-l prinzi in asa fel incat sa nu faca cute sau bucle. Cu ajutorul firului de lame, poti coase la suprafata ca sa refaci tesatura originala.
3. Pliaza fusta jos si fa un tiv maricel. Coase cu atentie partea care se vede astfel incat cusatura sa nu fie vizibila.
4. Pentru mai mult efect va trebui sa faci doua gaicute din denim. Cu ajutorul unui aparat special sau chiar un ciocanel, fixeaza in laterala capsele. Prinde apoi gaicutele de ele si fugi in oras ca sa te mandresti cu o frumusete de fusta.

Timp de lucru: 60-75 min





















Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.



joi, 8 mai 2008

Happy hour
















O operatiune extrem de simpla si la indemana oricui.

Ai nevoie doar de o panglica haioasa si de un cea a carui curea s-a uzat, s-a rupt sau pur si simplu te plictiseste.

Ingrediente:

- o panglica de cel putin40 cm lungime;
- un ceas.




















Va trebui doar sa treci panglica prin "telescoape" astfel incat ea sa acopere spatele ceasului.









Infasoara panglica pe mana si strange-o intr-un nod temeinic sau o funda sic. Gata! e timpul sa arati ce ceas porti!
















Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.