luni, 29 decembrie 2008

Manusi vesele si colorate

Gata! A sosit, cel putin aici, la noi, sezonul rece (ca iarna cica e de cateva luni) cand mainile noastre simt nevoia protectiei unor manusi. Si cum se gasesc peste tot manusi simple si colorate, m-am gandit ca pe unele dintre le sa le personalizez si in functie de restul vestimentatiei. Iata ce idei/propuneri am! 

Ingrediente:
- manusi;
- panglica normala si elastica;
- ac gros cu ureche lata;
- strasuri mici si mari (am gasit un nasture sub forma de stras);
- margelute;
- chef si inspiratie.


Un model simplu. Se ia panglica, se trece prin urechea acului si, la baza manusii, se insaileaza. Apoi se prinde intr-o frumoasa fundita sic. In 5 minute-i gata noua pereche de manusi!

Un alt model, mai princial... Se ia o bucata de panglica elastica (dimensiunea unui deget acoperit cu manusa) si se coase sub forma unui inel, intr-un cerc. La imbinarea celor doua capete se prinde si strasul cel mare/nasturele. Apoi se pune peste manusa. Desigur, se poate coase strasul direct pe manusa, nnumai ca sistemul acesta cu inel iti permite sa folosesti manusa si simpla. Plus ca poti pune inelul si pe alta manusa. 


Unu' pe fata, doua pe dos... Sau orice alt model, in cruciulite, liniute... orice iti place tie, poate fi cusut pe manusa ta.

Unghii colorate... Se manusa si i se taie degetele (cam o "falanga"). Apoi se surfileaza ficare deget in parte. Nu-i asa ca-i mai usor sa cumperi o pereche de manusi fara degete? Mdaaaa! Apoi, introduci pe dedesupt o alta pereche de manusi. Dublu avantaj: iti e mai cald si poti schimba culorile!

Joaca cu paietele, parafrazand un celebru roman... Numai ca de data asta, folosim paiete, nu margele de sticla si le coasem cat mai jucaus posibil.

Precum bulgarii de zpada, putem face si noi niste ciucurasi pe care sa-i prindem de manusa!

Hehehehe, ca sa-ti faci manusile acestea, rezerva-ti in pogram intre 5 si 40 de minute (in functie de model si complexitate)!

7 comentarii:

Anonim spunea...

asta este, soarta, ce sa ii faci?? eu nu am purtat de 20 de ani manusi, desi am unele de piele intr-un buzunar la haina de blana, aduse atunci din Romania, si acum tu o sa ma faci nu numai sa port manusi, ba sa mi le mai si fac singura! cred, ca nu am alta sansa, fiecare manusa e asa de frumoasa, ca iti vine sa iti doresti o iarna fara Ende!

Anonim spunea...

Ce frumoase sunt!!!!!!!!!!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Vergi - Ei, chiar asa ceva? Ma bucur ca-ti plac incat te gandesti sa si porti manusi! :)

@ Viorica - Multumesc mult de tot. Pe cand o pereche de manusi personalizate chiar de tine? Poate vine Vergi cu ideea si tu o pui in practica! ;)

Anonim spunea...

hai sa ne-auzim cu bine si pe anul care vine!si sa strangem cat mai multe urari si maini (pardon manushi) calduroase!la anul si la multzi ani!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Lumi - Multumesc mult si un 2009 prosper iti doresc!

Medeea76 spunea...

La Multi Ani! Cata, si la cat mai multa inspiratie!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Cris - Merci mult Cris. La multi ani si voua si cat mai multe bucurii! Pupici...