marți, 16 decembrie 2008

Curea brodata cu margele

Stiu, de data asta este ceva mai complicat. Practic, am avut o comanda care costa intr-o curea gen brau, brodata cu margele. Asa ca m-am pus serios pe treaba.

Am avut nevoie de:
- material gros gen stofa barbateasca;
- margele si paiete;
- un metru de panglica lata;
- dispozitiv de brodat.

Am luat materialul si am taiat o fasie dreptunghiulara. Inainte de asta, am luat dimensiunea de pe solduri si aceasta (plus inca 5 cm) au fost lungimea. Latimea, pe care o doream era de 10 cm, asa ca am taiat aproximativ 30 cm (o sa vedeti de ce!).

Pentru a nu se destrama, am surfilat tot dreptunghiul.


Am luat materialul si, cu ajutorul fierului de calcat, am marcat exact zona care reprezinta cureaua. Am pliat materialul in trei (pe lungime) si am calcat temeinic marginile. Apoi, cu ajutorul unui dispozitiv special de brodat pe care il poti achizitiona de la mercerie, am inceput sa brodez margele dupa un model imaginat de mine. Tu poti opta pentru un model special pe care sa-l trasezi cu creionul de creta pe material.


Dupa ce am terminat de brodat toata suprafata, am cusut marginile materialului exact cum este ilustrat mai jos. Am pliat materialul in trei, tocmai pentru a obtine o intaritura.


Am luat panglica si am taiat-o in doua parti egale. Am surfilat cate un capat (cel care urma sa se prinda de curea). Apoi l-am introdus in marginea curelei si am cusut-o temeinic. Celalalt capat al panglicii l-am taiat atent cu o foarfeca incalzita, "cauterizand" astfel panglica.


Gata. Mi-a luat o zi sa o fac... Dar a meritat pentru ca a placut la nebunie!

12 comentarii:

Maria Georgescu spunea...

hehehe... se potriveste de minune cu... nush ce :) dar se potriveste!

dar nimic din toate astea nu sunt la fel de frumoase ca cerceii pe care mi i-ai facut!!! Da! ma laud! sunt fericita posesoare a 2 perechi de cercei marca "katja"!
ppk

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Maria - Hehehe, sa-i porti sanatoasa si iubita! Le-am tras si niste poze, asa ca o sa-i fac in curand vedete! :)

Anonim spunea...

Esti un munte de rabdare.Felicitari si toata admiratia mea!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Viorica - Iti multumesc mult de tot. Pe mine activitatile de genul acesta ma incanta si-mi si provoaca o relaxare totala.

Vergi spunea...

in pas cu timpul! se apropie sarbatorile de iarna, cind trebuie sa fim mai altfel ca deobicei, sa ne impodobim si noi ( nu chiar ca brazii ) dar sa simtim ca e sarbatoare. Asa ca ideea pica perfect , Mos Craciun va avea ochi doar pt. tine, daca o porti in seara de Ajun!

Medeea76 spunea...

Uau, Cata, cata rabdare ai! Ce minunatie de broderie...

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Vergi - Hehehe, asa e. Cureaua a fost "comandata" pentru o tinuta speciala, de vara. Este vorba despre o camasa lunga de in alba, gen arabeasca... Trebuie sa recunosc ca da bine, desi eu o "vedeam" mai mult in tonuri de alastru si verde...

@ Cris - Hihihi... E un fel de terapie pentru mine. Cum simt ca sunt pe repede-inainte, pun stop si incep sa bibilesc la ceva! :)

mamica de Sebastian spunea...

Zau ca ai talent si rabdare,eu as fi dat cu centura cu tot:))

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Maminca de Sebastian - Nuuuuuuuu! Pentru ca ai fi imprastiat prin casa toate margelutele alea. Hahahaha... :D Multumesc mult, mult de tot pentru aprecieri!

mamica de Sebastian spunea...

@cara te admir mult sa stii.Eu demult ma bate gindul sa-mi iau perlute si sa fac ceva cu ele,dar cind am vazut cit sint de mici.....ma las pagubasa.

Anonim spunea...

I give up... daca la celelalte, hai, treaca mearga, as fi avut vreun rezultat, la asta nu... e mult prea complicat! Huh

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Mamica de Sebastian - Hehehe, merci mult de tot! Daca iti cumperi pana la urma perlutele (vezi ca exista si mai maricele), sa ma anunti. Poate iti dau vreo idee! :x

@Genius - Fara intentie! N-am vrut sa te "dobor". Oricum, daca iti propui, poti face si tu asta. Poate ca nu intr-o zi, dar sigur merge!