marți, 2 decembrie 2008

Bostan umplut

Prima oara cand am mancat asa ceva s-a intamplat acum cativa ani. Mi-a placut tare mult asa ca, acum cand am pus mana pe un bostan, l-am si pus la "treaba". Ce-i drept, preparatul consumat de mine era "elaborat" in bostani mai mici, cat un punm de mari. Eu m-am adaptat la unul mai mare si... sanatos!

Ai devoie de oua, smantana, ceapa, sunca, salam, cascava, slana, porumb, ardei gras rosu. Desigur, poti improviza la greu si cu ce mai ai prin frigider, asta daca se potrivesc alimentele intre ele! :P

Toate ingredintele se maruntesc. Oul se bate cu smantana si cu condimente.

Se ia bostanul, se taie pe jumatate, se curata de seminte si se pune la fiert in apa cu condimente pret de 30 min. Ideea e sa se inmoaie si atunci cand bagi furculita in el sa fie fiert. Atentie, nu exagera cu fiertul pentru ca risti ca dovleacul sa se rupa si sa nu mai serveasca drept "cuib".


Dupa ce a fiert, il scoti pe o fafurie si incepi sa-l "decorezi" cu salamul, sunca, slana, ceapa, cascavalul etc.



Apoi torni si oul batut si presari rondele de ceapa.


Introduci totul la cuptor si mai lasi 30-40 min pana cand se coace totul. Din cand in cand mai intervi si amesteci compozitia ca sa te asiguri ca s-a copt tot oul.

Pe la jumatatea timpului de coacere pui porumbul si ardeiul gras la suprafata. Astfek, acestea se vor rumeni si vor da o patina aparte preparatului.


Pofta buna!



10 comentarii:

Anonim spunea...

arata fenomenal! mereu invat cite ceva, eu credeam ca bostanul e doar pt. prajituri, aici am vazut si mincat supa de bostan, uite, ca exista si bostan umplut, care e deja o bucurie pt. ochi. Tu ai asa niste idei, ca deja il vad pe Sebi in pericol cu silueta! noroc ca are gene bune.

mamica de Sebastian spunea...

Am si io o intrebate,de care bostan,dinala de la haloween?
Arata foarte bine:)

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Vergi - Arata bine si e si gustos. Asta daca esti adeptul combinatiilor! :P Cat priveste sanatatea lui Sebi, hahahahahaha, nu-mi fac griji pentru ca eu gatesc tare atent si evit tot ce e extrem de caloric. Iar, daca mi se intampla sa mai "scap" si astfel de preparate, totul e ocazional! :P Dovada stau analizele medicale ale lui Sebi, rezultate care sunt de luat de exemplu! :D

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Mamica de Sebastian - E bostan clasic, ca sa-i zic asa. Ideea e sa nu fie foarte "carnos" pentru ca se coace mai greu. Ideali sunt insa cei micuti care se fac si repede si sunt si mai aromati.

Maria Georgescu spunea...

hehehe... stai sa vezi cand s-o infrupta Sebi din slana :) care e tare iami.....
asa ca, genele lui or sa aiba sigur de suferit! hehehehehe....

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Maria - Dai din casa, ei???? In alta ordine de idei, multam mult Jeni pentru slana asta delicioasa. O sa-si gaseasca locul potrivit printre sarmalute! :p

Anonim spunea...

Cred ca as avea curaj sa incerc un bostanel pentru inceput,fiindca sa-ti spun drept,nu-mi inchipui ce gust are preparatul din reteta ta.Dar daca voua va place,trebuie sa fie ceva tare bun,ca de frumos,e tare frumos.

Anonim spunea...

s-a aburit ecranul obiectivului, de apetisant ce arata;-)

Medeea76 spunea...

Oau, Cata, cand ai timp sa le faci pe toate?

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Luminita - Hehehehe, asa e! :)

@ Medeea76 - Bine ai venit la mine pe blog si felicitari pentru blogul tau! Cand mai am timp? Pai seara cand vin acasa sau in week end-urile in care n-am cursuri! :P