luni, 29 septembrie 2008

Fular motat

E frig afara si ca atare n-ar fi rau sa avem cel mai cool fular din gasca. Super usor de realizat si cu un efect maxim, fularul motat va cuceri iremediabil pe toata lumea.

Ingrediente:

- un fular mai vechi sau nou (daca are franjuri la final, cu atat mai bine);

- un sul de lana groasa asortata cu fularul (4-6 RON/buc);

- o bucata de carton.








Infasoara cu atentie (fara sa strangi prea tare) lana in jurul sablonului, precum in poza alaturata. Va trebui sa acoperi intreg cartonul, fara sa lasi spatii goale. Atentie, incearca sa echilibrezi infasuratul, in sensul ca nu e recomandat ca in unele parti sa fie mai mult infasurat decat in alta parte.



Dupa ce ai terminat de infasurat lana, introdu o parte din franjurile fularului pe gaurica cercului. Lasa inafara franjurii care au aceeasi dimensiune cu partea pe care tu ai infasurat-o.



Taie cu foarfeca lana infasurata precum in poza alaturata. Inainte de a desface sablonul, cu ajutorul unei bucatele de lana leaga temeinic franjurii abia obtinuti impreuna cu cei ai fularului. Scoate apoi cu grija sablonul si apuca-te de al doilea ciucure.





Timp de lucru: 30-45 min





Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.


11 comentarii:

Anonim spunea...

ce pacat ca nu port fular, unul ca asta as purta in mod precis! dar cind , ca dupa ce ca nu avem vara, nu avem nici iarna!!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Vergi - Hahahaha, chiar ca in Germania totul este atipic. Imi amintesc cand locuiam acolo ca asa percepeam vremea... Fularul de fata, pe langa faptul ca este motat de-a binelea, mai e si pufos, ceea ce-l face si mai atractiv. Cand o sa dea prima nisoare il scot la lumina ca sa-si faca datoria! :D

Anonim spunea...

Am invatat acum de la tine cum se fac ciucurii,ceva ce de mult eram curioasa sa stiu.Multumesc pentru"lectia"de azi!

Anonim spunea...

Are dreptate Viori, habar n-aveam cum se fac ciucurii :) Asa ca si eu iti multumesc, din pozitia baietelului care am fost odata si nu intelegeam nici rostul lor, dara-mi-te cum se fac, hehehe...

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Viorica & Mihai - Hehehehe, ma bucur mult ca am elucidat un mister. Eu am invatat tehnica-secreta cand eram prin clasa I. Eram atat de fascinata de rezultat incat faceam ciucurasi din acestia non stop. Mai sunt si cei tip clopotel, dar din aceia faceam la final papusele. Chiar ca mi-a venit o idee... :D

Anonim spunea...

cata:incepe sa arate dion ce in ce mai ingrijita prezentarea obiectelor tale vestimentare!ca si obiectele in sine!foarte "chouette" fularul tau!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Luminitza - Merci mult Lumi. Nu stiu exact ce am facut de s-a imbunatatit prezentarea, dar incerc sa continui pe acest drum. Ideea e ca pozele au fost facute cu mult timp inainte de a ma gandi eu sa incep acest blog... :D

Anonim spunea...

ca schimbare,culoarea albastra de fond e mishto in ,loc de alb!!!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Lumi - Hahahaha - da, asa e! "Chestia" albastra (care pe partea cealalta e rosie) este salteaua mea de aerobic pe care am utilizat-o atunci pentru ca era inca pe jos si am zis ca nu-i rau sa o pun si pe ea la treaba! :D

Anonim spunea...

deci data viitoare pe fond roshu!here's a tip:pune chestii verzi pe roshu, vor iesi frumos in evindenta!daca nu, macar albastre;-)sunt niste culori care se pun in lumina frumos una pe cealalta!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Lumi - Da, culori complementare. Din pacate insa, "creatiile" pe care le am sunt facute cu mult timp inainte si sunt deja "gata". Insa, de acum in colo am sa tin cont de sfat. Tx, :x!