miercuri, 17 septembrie 2008

Brãţarã cu nasturi

Vrei ceva special pentru mâinile tale? Ceva glamour care sã atragã privirile? Ceva care sã fie uşor de fãcut, dar în acelaşi timp special? Nimic mai simplu! Întâmpinã Noul An cu o brãţarã super cool!


Ingrediente:

  1. o jumãtate de metru de panglicã gri metalizatã (2-3 RON/m);
  2. bucãţele de dantelã (1,5-3RON/m);
  3. nasturi cu gaicã (0,8-1RON/buc);
  4. aţã şi ac.

Paşi:

Ia nasturii şi potriveşte-i cu bucãţelele de dantelã astfel încât dantela sã acopere un nasture în întregime. Mãsoarã cam de câtã danteluţã e nevoie şi taie un pãtrãţel. Aşeazã nãsturelul cu faţa în jos în mijlocul pãtratului de dantelã.





Pliazã dantela în interiorul nãsturelului şi coase în acelaşi timp dantela. Recomandat este sã faci acest procedeu cu paşi micuţi pentru a te asigura de faptul cã dantela nu se va slãbi si nãsturelul nu va aratã asimetric.


În cazul in care dantela este mai îngustã decât suprafaţa nãsturelui va trebui sã iei dantela, sã o pliezi şi sã o coşi pe laturile în care ea este dreaptã (nu acolo unde are model reliefat). Vei obţine la final o dantelã dublã pe care o poţi pune peste nãsturelul dorit.

Dupã ce ai îmbrãcat toţi nãstureii, aşeazã-i pe panglicã începând din mijlocul acesteia cãtre margini. Formeazã cu ei un model care îţi place şi coase-i de panglicã. Foloseşte mai întâi gaica nasturelui şi apoi, puncteazã marginea nãsturelului de panglicã. În felul acesta nãsturaşii dichisiţi vor sta lipiţi de panglicã.

Ia panglica ornatã cu nãsturei şi pune-o la mânã închizând-o printr-o fundã şic.

TIMP DE LUCRU: 20-30 min




Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.


4 comentarii:

Anonim spunea...

cred, ca e o idee de adreptul geniala, cea de a ne prezenta, cum sa ne facem si singure podoabe. Nu cred, ca exista femeie, careia sa nu ii placa, de ce sa nu ni le facem noi? ma gindesc, ca nu ar fi rau sa extinzi ideea si sa publici aceste lucruri si in alte reviste dedicate femeilor, ar avea mare succes! ca o persoana total neindeminateca recunosc, ca prezinti asa de bine totul, ca as fi in stare pina si eu sa confectionez ceva!

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Vergi - Multumesc mult Vergi. M-ai prins: materialele acestea au aparut deja intr-o revista dedicata fetelor. Ce-i drept, doar cele care prezinta accesorii. Partea cu gastronomia nu a fost "vedeta" pe nicaieri, insa mai stii?

Anonim spunea...

Tot timpul ma gandesc, privind aceste podoabe, ca intr-o zi ar trebui poate sa iti deschizi un mic si foarte shic magazin, intr-o zona centrala a Bucurestiului, cu astfel de unicate. Sunt convins ca ar avea mare cautare.

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Mihai - Ideea aceasta i-a apartinut Luminitei. Asa ca, pana la urma, am sa fac asta, daca ma ambitionez! :D