luni, 15 septembrie 2008

Pentru sezonul rece sau "interesu' poarta fesu'..."


Vream nu vrem, sezonul rece incepe si cum mie nu-mi place sa merg prin frig cu capul descoperit doar de "amorul artei", imi pregatesc mereu, de cum incepe toamna, colectia de caciulite, sepci, bascute si palarii. De data aceasta am ca idee personalizarea unei caciulite.

Pentru a anima sezonul rece şi a aduce mai multã veselie îţi propun un truc prin care foarte repede poţi transforma o cãciuliţã simplã în una de efect. Nu ai nevoie de multe materiale, iar paşii pe care îi ai de fãcut sunt extrem de puţini.

Ingrediente:

- 0 cãciulã;
- o bucãţicã de pluş, piele sau imitaţie de piele;
- o bucatã de 20 cm de şnur mai gros (2-4 RON/m);
- un adeziv puternic;
- o perluţã sau mãrgicã.


Ia bucãţica de material cu care te-ai hotãrât sã faci floricica. Important este ca acest material sã fie unul mai tare, altfel floricica nu va sta dreaptã. Cu ajutorul unui creion, deseneazã pe spetele materialului modelul dorit (poţi apela la un şablon sau poţi desena direct designul la care te-ai hotãrât).



Dupã ce ai decupat floricica, pentru a putea face aplicaţia cu şnur, va trebui sã faci o gaurã în mijlocul acesteia. fie o foarfecã, fie alt obiect ascuţit. Atenţie: nu face gãurica nici prea îngustã, nici prea largã pentru cã în ambele situaţii şnurul nu va sta cum trebuie.


Introdu şnurul prin gãurica obţinutã. La capãtul de pe dosul materialului fã un nod rezistent. Pentru a te asigura cã acesta nu se desface, îl poţi lipi cu adeziv de material.


Pe fiecare petalã fã câte o buclã din şnur. Şi pe aceasta va trebui sã o lipeşti de material. Atenţie cât lipici pui. Dacã este prea puţin, rişti sã se dezlipeascã. Dacã este prea mult, se poate vedea inestetic. Dupã ce ai pus adezivul, ţine preţ de câteva secunte apãrat cu degetul şnurul pe material. În acest fel, operaţiunea va fi una temeinicã. Dupã ce ai fãcut toate buclele, din restul de şnur fã o buclã chiar la intersecţia acestora. Capãtul final al şnurului introdu-l prin gãuricã si prinde-l de nodul de pe spatele aplicaţiei.

Pentru un efect deosebit, lipeşte sau coase şi perluţa în mijlocul foricelei. Apoi aplicã floricica pe cãciulã. Gata! Totul aratã super cool!


TIMP DE LUCRU: 15-20 min


Blogul s-a mutat aici!

Acest articol poate fi citit si aici.


8 comentarii:

Sebastian Cochinescu spunea...

Brrrrr ce frig eeeeee.... :)

Anonim spunea...

Draga Katia,nota 10 pentru"fesu'"publicat azi.Din pacate,mie nu imi sta bine un asemenea model,ci unul cu boruri(sau poate asa cred eu).Daca ai vreo sugestie si pentru capshorul meu"cel bretonat",m-as bucura,(desigur daca ai timp),sa mi-o spui si mie.

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Sebi - Chiar ca e frig si s-a facut racoare brusc si fara avertisment. Asa ca se potriveste postul! Vrei si tu o caciulita? :P

@Viorica - Ne gandim si gasim noi solutii. Sa te vad mai intai cum arati cu caciulita si vedem noi ce putem face pentru a te simti bine cu ea pe cap!

Anonim spunea...

daca mai citesc mult pe blogul tau, ce simplu este de fapt sa ai ceva frumos si cochet, cred, ca asa cum am eu doua miini stingi, ma apuc de treaba! doar ca eu am un of, de ce umbla toate femeile cu caciuli de cum da un pic de frig si pina vine vara aproape?? sa nu aud, ca e frig, eu am stat la Radauti la -30 de grade dar tot cu capul descoperit umblam! as pune pe cap ceva cu conditia, sa fie asa de frumos, ca as purta treaba aia si vara! am citit undeva, ca a venit frigul si nu erati atentionati, daca ati fi fost, era mai cald?? hi, hi

Katja - stapana de Athos spunea...

@Vergi - Hahahaha, e vorba si de sensibilitate. Mie una, nu-mi place sa-mi vajaie frigul pe la urechi. Plus ca, daca nu-l protejezi, parul se deterioreaza iarna, ca si vara. Cat despre cele doua maini stangi de care zici tu, eu cred ca esti doar modesta... Data viitoare cand vin pe la voi, te pun la treaba ca sa te conving ca nu-i chiar atat de complicat!

Sebastian Cochinescu spunea...

@katja: Daaaaaa, vreau!!!!!!!

Anonim spunea...

Vezi? Ajungem la vorba mea, din comentariul la un post de-al lui Vergi: pai, e corect ca femeile sa aiba atat de multe si diverse modalitati de a se imbraca, iar barbatii isi trag pe cap un fes amarat, negru, in cel mai fericit caz? Ok, e clar ca nu-mi doresc sa vad barbati in fustite sau spielhosen, nici cu fundite roz aplicate pe fesuri mov. Dar il inteleg pe Sebi ca vrea un fes (barbatesc desigur)... personalizat :)

Katja - stapana de Athos spunea...

@ Sebi - Se rezolva!

@ Mihai - Hahahaha! Nici nu as vrea sa vad barbatii asa cum i-ai descris tu. Hahahaha! Insa, ceva personalizat, unic nu strica imaginii!